Persbericht: ESA-ESTEC besteedt opnieuw facilitaire dienstverlening uit aan Facilicom

PERSBERICHT
Schiedam, 11 juli 2011

ESA-ESTEC besteedt opnieuw facilitaire dienstverlening uit aan Facilicom
Het Europese ruimtevaart research- en technologiecentrum ESA-ESTEC in Noordwijk heeft opnieuw alle facilitaire diensten uitbesteed aan Facilicom Facility Solutions. Het contract tussen beide partijen is per 1 juni in werking getreden voor minimaal drie jaar met de mogelijkheid op twee keer een jaar verlenging. Facilicom Facility Solutions (FFS) is al drie jaar actief bij ESAESTEC en heeft met de heraanbesteding zijn facilitaire diensten bij ESA-ESTEC kunnen uitbreiden met catering, chauffeursdiensten, groenvoorziening en logistieke dienstverlening. In totaal zijn nu ruim 150 Facilicom-medewerkers actief in het onderzoekscentrum in Noordwijk.

Volgens FFS heeft de kwaliteit van de dienstverlening gedurende de eerste drie jaar de doorslag gegeven bij de gunning, in combinatie met het brede aanbod van facilitaire diensten. Zo verzorgt FFS bijvoorbeeld ook de interne verhuiscoördinatie bij ESA-ESTEC, aangezien de populatie medewerkers regelmatig wijzigt en er veel intern wordt verhuisd. Ook speelt de dienstverlener een rol bij het zo goed mogelijk faciliteren van de (expat)medewerkers op het terrein.

Internationaal karakter
ESA-ESTEC is in Nederland één van de grootste opdrachtgevers. Paul van der Heijden, operational manager bij Facilicom Facility Solutions is dan ook trots op de gunning van het contract. “Het is een bijzonder contract vanwege het internationale karakter. Er zijn 32 verschillende nationaliteiten bij ESA werkzaam. Het is door de variëteit aan mensen die hier werken een erg dynamische omgeving. Het is echt een community en wij moeten ervoor zorgen dat iedereen zich hier zoveel mogelijk thuis voelt.”

Ook is ESA-ESTEC zeer te spreken over het innovatieve karakter van FFS, aldus Van der Heijden. “We denken graag mee over hoe een facilitair proces efficiënter ingericht kan worden. En door onze multiservices dienstverlening kunnen we meepraten op allerlei fronten. Of het nu over het logistieke proces in de catering gaat of over het aanleggen van een digitaal systeem ten behoeve van het plannen van alle 80 vergaderruimten op het ESA-ESTEC complex: wij kunnen het juiste advies
leveren.”

Multiservices contract
In het multiservices contract van Facilicom Facility Solutions zijn de onderdelen facility management, catering, schoonmaak en receptiedienstverlening stevig vertegenwoordigd. FFS is verder verantwoordelijk voor projectmanagementactiviteiten, bemanning van de telefooncentrale, personele bezetting van de facilitaire helpdesk, de postkamer en repro service en het leveren van coördinatie voor alle sportactiviteiten binnen het sportcomplex van ESA-ESTEC.