Persbericht: Facilicom Facility Solutions integreert FacilityFORCE

PERSBERICHT
Schiedam, 4 april 2011

Facilicom Facility Solutions integreert FacilityFORCE
Facilicom Facility Solutions is met huidige eigenaar Maersk overeengekomen dat het de activiteiten van FacilityFORCE per 1 april 2011 overneemt. FacilityFORCE draagt zorg voor de facilitaire dienstverlening in bedrijfsverzamelgebouw Willemswerf in Rotterdam. De overname sluit goed aan bij Facilicom Facility Solutions als toonaangevende organisatie op het gebied van integrale facilitaire dienstverlening en het management. De integratie verstevigt de positie van Facilicom vooral op het gebied van Facility Estate Management. FacilityFORCE is grondlegger van het Facility Estate Concept in Nederland.

Huurders van Willemswerf kunnen naast volledige ontzorging op het gebied van facilitaire- en technische dienstverlening ook kiezen voor een compleet pakket aan ICT-diensten. Vorig jaar heeft FacilityFORCE een nieuwe serverruimte en een uiterst moderne VOIP telefooncentrale in het pand gerealiseerd. Met de integratie breidt Facilicom Facility Solutions zijn dienstverlening op het gebied van facility management en vastgoedbeheer verder uit met dienstverlening op het gebied van ICT-services. Op zijn beurt kan Facilicom Facility Solutions als toonaangevende organisatie in de markt veel waarde toevoegen aan (het voormalige) FacilityFORCE. Het team en de bedrijfsvoering wordt een deel van Facilicom Facility Solutions waarbij facilitaire dienstverlening core business is. Dit biedt opdrachtgevers een nog bredere en verder geprofessionaliseerde dienstverlening. Daarnaast ziet het personeel van FacilityFORCE met de overname hun carrièreperspectieven en ontwikkelmogelijkheden toenemen.

Lijn doorzetten
FacilityFORCE zal onder de naam Facilicom Facility Solutions de uitvoering, regie en kwaliteit van alle facilitaire-, technische- en ICT dienstverlening binnen Willemswerf verder voortzetten. De bedrijven binnen het bedrijfsverzamelgebouw, dat 37.000 m2 aan vloeroppervlakte telt, kunnen blijven rekenen op de vertrouwde service en goede kwaliteit.