Persbericht: Facilicom geselecteerd voor PPS Bezuidenhoutseweg 30 Den Haag

PERSBERICHT
Schiedam, 31 juli 2012

Facilicom geselecteerd voor PPS Bezuidenhoutseweg 30 Den Haag
Facilicom Services Group is één van de drie partijen die door de Rijksgebouwendienst is geselecteerd voor deelname aan de dialoogfase van het renovatieproject PPS Bezuidenhoutseweg 30 (kortweg B30) in Den Haag. Het Centraal Planbureau (CPB), het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) worden gemeenschappelijk gehuisvest in het Rijksmonument aan de Bezuidenhoutseweg. De duur van het geïntegreerde DBFMO contract zal 30 jaar zijn. Facilicom neemt met eigen bedrijven deel aan de aanbesteding en kiest hiermee voor een integrale verantwoordelijkheid in relatie tot de elementen bouw/renovatie, financiering, inrichting, onderhoud en facilitaire dienstverlening. Claus en Kaan Architecten wordt verantwoordelijk voor het ontwerp.

Het totale oppervlak van het gebouw, dat nu nog wordt gebruikt door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I), bedraagt circa 21.000 m2 bruto vloeroppervlak. Het gebouw bestaat uit ca. 15.000 m2 in de oudbouw (gebouwd onder leiding van Rijksbouwmeester D.E.C. Knuttel in 1912-1917) en ca. 6000 m2 in de nieuwbouw (ontworpen door architect H.Ruijssenaars in 1993). Het gebouw als geheel is een Rijksmonument. B30 moet zich ontwikkelen tot
hét kenniscentrum van de Rijksoverheid. Geen doorsnee kantoor, maar een ‘denktank’ waar excellent onderzoek verricht wordt en prikkelende debatten en seminars plaats gaan vinden. Deze ambitie moet weerspiegeld worden in de architectuur, de voorzieningen en de dienstverlening in het pand.

Naast Facilicom en Claus en Kaan Architecten stellen de volgende partijen hun kennis en diensten beschikbaar aan het consortium: Braaksma & Roos Architectenbureau, Deerns en Pieters Bouwtechniek.