Persbericht: Facilicom Services Group neemt ZZG ThuisService over

PERSBERICHT
Schiedam, 2 februari 2012

Axxicom Thuishulp groeit aanzienlijk door overname regio Nijmegen
Facilicom Services Group neemt ZZG ThuisService over Facilicom Services Group heeft met ingang van 1 februari 2012 thuishulporganisatie ZZG ThuisService overgenomen van ZZG zorggroep in Groesbeek. ZZG ThuisService wordt geïntegreerd in de bedrijfsvoering van Facilicom dochteronderneming Axxicom Thuishulp. ZZG Thuisservice heeft 1000 medewerkers en een omzet van 13 miljoen euro. Door de overname wordt Axxicom Thuishulp in een keer bijna twee keer zo groot. De 1000 uitvoerende medewerkers en 4500 cliënten van ZZG ThuisService gaan op in de nieuwe organisatie.

Door de overname groeit Axxicom Thuishulp uit tot een organisatie met 2800 medewerkers, inclusief de joint venture met Aveant in Utrecht. De regio Nijmegen wordt toegevoegd aan de 110 gemeenten waar de thuishulpverlener al actief is. Axxicom zal nu ook huishoudelijke hulp bieden aan mensen in de gemeenten Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Ubbergen, West Maas en Waal en Wijchen.

Dick Herfst, voorzitter Raad van Bestuur van ZZG zorggroep: “De reden voor het overdragen van de activiteiten is het waarborgen van de toekomst van de huishoudelijke hulp in ZuidGelderland. Axxicom is beter in staat om in een concurrerende omgeving de dienstverlening aan cliënten te continueren. Ook kunnen zij gemakkelijker hun aanbod uitbreiden met diverse gemaksdiensten. Axxicom gaat hiermee aan de slag door bijvoorbeeld het ontwikkelen van een was- en strijkservice voor cliënten in Nijmegen en omgeving.”

Simone Schraepler, Directeur van Axxicom licht het besluit van Facilicom toe: “We zijn al een tijd lang op zoek naar een goede overnamekandidaat in deze regio. ZZG ThuisService is een goede en gezonde organisatie die heel goed bij Axxicom past. We
zijn er daarom van overtuigd dat we in overleg met de Gemeente Nijmegen onze dienstverlening hier verder kunnen uitbouwen.”

In de aankomende maanden wordt de organisatie geïntegreerd in de operatie van Axxicom Thuishulp waardoor de naam ZZG ThuisService zal ophouden te bestaan.