Persbericht: Facilicom sluit contract met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten

PERSBERICHT
Schiedam, 28 september 2012

Facilicom sluit contract met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten
Facilicom Facility Solutions (FFS), onderdeel van Facilicom Services Group, en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) ondertekenden dinsdag 25 september een samenwerkingsovereenkomst. FFS gaat voor het kantoor van de VNG alle facilitaire werkzaamheden vervullen op het gebied van schoonmaak, gebouwbeheer en -onderhoud, catering, beveiliging en receptie- en chauffeursdiensten. Facilicom zal met zijn dienstverlening een belangrijke bijdrage leveren aan de klanttevredenheid en gastvrijheid van de VNG. Het contract tussen FFS en de VNG heeft een looptijd van drie jaar met de mogelijkheid tot drie keer een verlenging van een jaar.

Voor de uitvoering van het contract worden alle Facilicom-bedrijven ingezet in het karakteristieke gebouw van de VNG aan de Nassaulaan in Den Haag. Tijdens de renovatie in 2009 is een compleet nieuwe indeling van het 12.000 m2 tellende gebouw gerealiseerd. Daarbij is het monumentale karakter van het pand behouden maar zijn de ruimtes ingericht volgens Het Nieuwe Werken en het thema “Vanzelfsprekend gastvrij” dat de VNG hanteert.

“We hebben van het begin af aan het gevoel dat deze opdracht ons op het lijf geschreven is. Er wordt een beroep gedaan op alle facilitaire specialis men die Facilicom in huis heeft. Ook kunnen we invulling geven aan het thema Hostmanship van de VNG. We stellen een hospitality manager aan die alle betrokken medewerkers zal trainen en begeleiden in het bieden van Hostmanship, om zo optimaal bij te dragen aan de kwaliteits- en gastvrijheidsbeleving bij de VNG.”, licht Rogier Verbeek, algemeen directeur van Facilicom Facility Solutions, toe.

'De VNG heeft bewust gekozen voor een multi-supplier als Facilicom. Dienstverlening vanuit één punt, met hetzelfde doel en kwaliteitsbeleving zal moeten leiden tot meer tevredenheid bij de eindgebruiker. Zij en de gasten zullen het motto: 'Vanzelfsprekend gastvrij” gaan ervaren in de wijze waarop zij worden tegemoet getreden' vertelt Nanne de Jong, Directeur Staf van VNG.