Persbericht: Facilicom sluit deal met cateraar Albron

PERSBERICHT
Schiedam, 7 november 2011

Facilicom sluit deal met cateraar Albron
Facilicom Facility Solutions (FFS), onderdeel van Facilicom Services Group, en cateraar Albron hebben op 31 oktober een samenwerkingsovereenkomst getekend. FFS zal voor het hoofdkantoor van Albron de complete facilitaire dienstverlening en het management daarvan gaan verzorgen, vanzelfsprekend met uitzondering van de catering. Met deze deal neemt Facilicom het stokje over van de vorige facilitaire dienstverlener van Albron, het opgeheven Facility Services Netwerk (FSN). Het contract tussen FFS en Albron geldt voor drie jaar en biedt twee keer de mogelijkheid om een jaar te verlengen.

Op het eerste gezicht lijkt FFS niet de meest voor de hand liggende keuze voor Albron. Facilicom herbergt immers een divisie die zich ook op catering richt: een concurrent van Albron dus. FFS kwam echter het beste uit het aanbestedingstraject van Albron. Samen ontwikkelden de twee bedrijven een concept waarin Facilicom de dienstverlening van het ontbonden FSN in zijn totaliteit overneemt. Om deze transitie in goede banen te leiden, neemt FFS een aantal werknemers van FSN in dienst die het contract op locatie gaan managen.

Beide bedrijven kijken enthousiast uit naar de nieuwe samenwerking. “We zijn trots op de overeenkomst met Albron”, aldus Rogier Verbeek, algemeen directeur van Facilicom Facility Solutions. Willem van Prooijen directeur Supply Chain van Albron, deelt dit enthousiasme. “FFS is op dit moment voor ons de beste partner om invulling te geven aan onze behoeften en ambities op het gebied van facilitaire zaken. ”FFS verzorgt een deel van de facilitaire services op het hoofdkantoor van Albron,
zoals de schoonmaakactiviteiten en beveiliging. Specialismen die FFS niet in huis heeft, zal het bedrijf via derden inkopen. Te denken valt aan autolease, energielevering en het beheer van de bedrijfsgarderobe.

Als toonaangevende partij in de markt, is FFS in staat deze services op grote schaal in te kopen en voor meerdere opdrachtgevers in te zetten. Zo levert FFS ook via partnerschappen een hoge kwaliteit tegen een gunstige prijs. FFS heeft zich tevens als doel gesteld om de facilitaire processen voor Albron verder te optimaliseren, dit zowel kwalitatief als ten aanzien van besparingsmogelijkheden.