Persbericht: Facilicom tekent convenant Belastingdienst

PERSBERICHT
Schiedam, 11 oktober 2011

Facilicom tekent convenant Belastingdienst
Facilicom heeft vorige week het convenant Horizontaal Toezicht getekend met de Belastingdienst. De verregaande samenwerking tussen de twee partijen biedt grote voordelen door een efficiëntere en effectievere manier van werken voor zowel Facilicom als de Belastingdienst. Facilicom is hiermee het grootste familiebedrijf in de regio Rijnmond waarmee een dergelijk convenant is gesloten.

Door het aangaan van het convenant krijgt het overleg dat altijd al plaatsvond tussen beide partijen, nu een structureel karakter. Met het convenant hebben de partijen het vertrouwen in elkaar uitgesproken. De Belastingdienst constateert bij Facilicom de juiste houding en gedrag als het gaat om naleving van de fiscale regels. Facilicom krijgt van de Belastingdienst desgevraagd vooraf duidelijkheid en zekerheid over haar fiscale positie. Zo biedt de snellere afhandeling een actueel inzicht waardoor besluitvorming sneller kan plaatsvinden.

Hans Gennissen, president-directeur Facilicom: 'Er is een goede, stabiele vertrouwensband opgebouwd. Dit convenant zegt wat over de integriteit, transparantie en slagvaardigheid van ons beiden'. Ook plaatsvervangend directeur Belastingdienst de heer Dorlo is verheugd: 'Ik ben bijzonder positief over de samenwerking. Dit is de kers op de taart na het gevolgde traject'. Jan Lensveld, financieel directeur Facilicom, reageerde enthousiast: ''Het is een mijlpaal waar we trots op zijn, een win-win situatie voor beide partijen”.