Facilicom versterkt profiel integrale facilitaire dienstverlening

PERSBERICHT
Schiedam, 7 juli 2011

Facilicom versterkt profiel integrale facilitaire dienstverlening
Met de benoeming per 1 augustus 2011 van Trigion directeur Geert van de Laar (52, foto) als Concerndirecteur Facilitaire Bedrijven Nederland wil Facilicom zijn visie en propositie op het terrein van integrale facilitaire dienstverlening verder versterken en ontwikkelen. Van de Laar, straks eindverantwoordelijk voor de Nederlandse divisies schoonmaak (Gom en regionale schoonmaakbedrijven), beveiliging (Trigion, Hoffmann), catering (Prorest) en maincontracting & multi-services (Facilicom Facility Solutions), gaat er voor zorgen dat de verbindingen tussen de facilitaire disciplines verder ontwikkeld worden. Door de bestuurlijke verbreding zal President-directeur Hans Gennissen zich naast zijn algemene bestuurlijke taken in het bijzonder blijven richten op de andere divisies (Axxicom, Tapwacht, Breijer Bouw & Installatie) en de activiteiten
in België, Engeland en Frankrijk.

Facilicom is reeds toonaangevend in Nederland op het terrein van multi-services en wil daar evenals voorgaande jaren sterk blijven groeien. Vorig jaar steeg de omzet in dit marktsegment met ruim 45% tot € 106 mln.. Het bedrijf denkt in 2012 met multi-services zo’n 20-25% te kunnen blijven groeien.

“Geert van de Laar brengt meer dan 20 jaar Facilicom ervaring in. Hij was daarbij in zijn laatste twee functies eindverantwoordelijk voor successievelijk onze schoonmaak- en beveiligingsactiviteiten en is uitstekend toegerust om zijn nieuwe rol op te pakken”, aldus Hans Gennissen. “We staan nu als concern voor de uitdaging om de groei die we realiseren in multi-services door te pakken, ons marktprofiel op dat vlak te versterken en binnen het bedrijf nog flexibeler samen te werken en best practices met opdrachtgevers en elkaar te delen.”

Geert van de Laar draagt zijn taken als directeur van Trigion per 1 augustus 2011 over aan Ellen Groenewoudt (48), thans nog Operationeel directeur van Nederlands grootste beveiligingsbedrijf.