Persbericht: LightRec en Facilicom informeren facility managers over lampeninzameling

PERSBERICHT
Zoetermeer, 16 mei 2011

Samenwerking moet zorgen voor hogere inzameling lampen
LightRec en Facilicom informeren facility managers over lampeninzameling Stichting LightRec en Facilicom Services Group gaan samenwerken om de inzameling van professionele lampen en armaturen te verbeteren. Facility managers vormen een belangrijke spil bij de gescheiden inzameling van energiezuinige lampen en bijbehorende armaturen, omdat zij het personeel aansturen die lampen vervangen. Om ook hen op de hoogte te brengen van een duurzame aanpak rondom het vervangen van lampen, zal LightRec facility managers van Facilicom hierover gaan voorlichten. Facilicom Facility Solutions heeft 70 facility managers in dienst, die bij een groot aantal klanten de facilitaire dienstverlening coördineren. Facility managers vormen een belangrijke doelgroep voor stichting LightRec. Deze stichting zet zich in voor de collectieve inzameling en recycling van energiezuinige lampen. Spaarlampen, tl-buizen en ledlampen bevatten chemische stoffen die schadelijk kunnen zijn als ze bij het normale afval terecht komen. Ze moeten daarom gescheiden worden ingezameld, zodat ze op milieuvriendelijke wijze gerecycled kunnen worden.

LightRec geeft hiertoe opdracht aan Wecycle, bekend van de consumentencampagnes. Facility managers geven vaak opdracht aan de installateurs die de lampen vervangen of opruimen. Zij zouden daarom van hun schoonmaak- en installatiepersoneel moeten eisen dat de lampen gescheiden worden opgeslagen en vervolgens aangeboden worden ter recycling. Materialen uit de lampen kunnen namelijk voor meer dan 90% worden hergebruikt. “Daarnaast zouden facility managers ook bij verbouwingen van het sloop- of bouwbedrijf moeten verlangen dat de lampen netjes worden afgevoerd,” aldus Jeroen Bartels, directeur van LightRec.

De samenwerking met LightRec vormde een logische stap voor Facilicom, vanwege de duurzame koers die het bedrijf vaart. Facilicom maakt zich al tijden hard voor projecten als de Taskforce verlichting, waarbij de inzet van duurzame verlichting in kantoorgebouwen wordt gestimuleerd. Facilitair manager van Facilicom, Rene Heederik vindt de samenwerking met LightRec en de kennisoverdracht aan zijn collega's dan ook een prima stap voor Facilicom om zich te onderscheiden als de duurzame facilitaire dienstverlener.Voor meer informatie: www.lightrec.nl