201715mei

2 Facilicom projecten open tijdens Dag van de Bouw

201715mei

dag van de bouw

Altijd al eens willen zien hoe het werk op de bouw er van dichtbij uitziet? Dit is uw kans! Op zaterdag 20 mei zetten ca. 120 bouwprojecten in heel Nederland de bouwhekken open. Onderstaande projecten van Facilicom nemen deel en zijn gratis te bezoeken.

Rijkskantoor De Knoop - Utrecht

R Creators (een samenwerkingsverband waaraan ook Facilicom deelneemt) zal het in aanbouw zijnde Rijkskantoor De Knoop in Utrecht openstellen voor publiek.

In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf ontwikkelt R Creators (consortium van Strukton, Facilicom en Ballast Nedam) de voormalig Knoopkazerne aan de Croeselaan in Utrecht tot een modern rijkskantoor. Vanaf 2018 nemen verschillende rijksdiensten hun intrek in het gebouw. Het gebouw krijgt werkplekken, gastwerkplekken en een vergadercentrum voor rijksambtenaren. Het wordt een blijvend toonaangevend, gastvrij en duurzaam gebouw in het hart van Nederland. 

Gerechtsgebouw- Breda

InBalans realiseert in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf het nieuwe gerechtsgebouw in Breda. Het wordt een aansprekend en eigentijds gebouw. Gezagwekkend maar tegelijk ook toegankelijk en gelegen in een veilige omgeving. In het nieuwe gerechtsgebouw nemen de rechtbank, het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming hun intrek. Drie organisaties onder één dak, goed bereikbaar voor de burger en de medewerkers. De totale oppervlakte van het te realiseren gerechtsgebouw bedraagt circa 33.000 m² bruto vloeroppervlakte exclusief een parkeervoorziening en terreininrichting.