Afvalmanagement; de winst voor het oprapen

Voor elke organisatie die zichzelf én de leefomgeving serieus neemt is professioneel afvalmanagement een must. Gom ontwikkelde daarom samen met de experts van Milieu Service Nederland de afvalscan. Minder afval produceren, meer hergebruik mogelijk maken; en dan tegelijkertijd nog besparen ook? Dat werkt zo.

De Gom Afvalscan biedt direct handvatten voor elke organisatie die de stap wil maken van afval naar grondstof. Dat vergt dan allereerst inzicht in de hoeveelheid afval, in de inzameling en de manier waarop het afvoeren op dit moment plaatsvindt. De winst? Die ligt voor het oprapen, want met afval gooi je meer weg.

Zero waste als uitgangspunt

Het traject begint met een inventarisatie van de afvalstromen en de wijze van verwerking. Die gegevens worden gebenchmarkt met vergelijkbare bedrijven in de markt. De experts die de afvalscan uitvoeren, brengen een uitvoerbaar advies uit. Als het om restafval gaat is zero waste het uitgangspunt. Voor afvalstromen die recyclebaar zijn, zoals papier en karton, glas en restafval van de horeca, is het zaak om zoveel mogelijk aparte verwerking mogelijk te maken.

De winst van professioneel afvalmanagement?
Die ligt voor het oprapen, want met afval gooi je meer weg.

Laat de feiten spreken

Met de afvalscan zetten Gom en Milieu Service Nederland bedrijven op het spoor van een milieuvriendelijke afvalverwerking. Daarbij laten ze de feiten spreken. Een advies gaat altijd gepaard met heldere onderbouwing van de besparing die mogelijk is, zowel als het gaat om het verlagen van CO2-uitstoot als het beperken van vaak hoge kosten voor vuilverbranding en transport.

Wil je weten wat de winst van de afvalscan is voor jouw organisatie? Kijk en lees verder.
Scoort jouw bedrijf al een nul?
Streven naar zero waste met afvalscan van Gom en milieu service Nederland

Gom Afvalscan