201310apr

Akkoord overname thuishulpen regio Nijmegen

201310apr

Axxicom Thuishulp heeft dinsdagavond 9 april een akkoord bereikt over de arbeidsvoorwaarden voor de thuishulpen in de regio Nijmegen. Vérian neemt met ingang van 1 juni alle medewerkers van Axxicom Thuishulp in Nijmegen, Beuningen, Druten, Heumen, Groesbeek, Millingen, Mook en Middelaar, Ubbergen, en Wijchen over. Axxicom zal zich met ingang van die datum terugtrekken uit het Rijk van Nijmegen maar heeft voor haar 1.000 medewerkers het werk en het loon veilig gesteld.

Axxicom besloot ruim een maand terug – na het verlies van de aanbesteding - een kort geding aan te spannen tegen de negen gemeenten omdat het gerede twijfel had over de garanties die door de andere partijen waren uitgesproken, om medewerkers van Axxicom – onder dezelfde arbeidsvoorwaarden – over te nemen.

Op 23 januari besloten de gemeenten uit de regio Nijmegen de thuishulp voor ouderen met ingang van 1 juni 2013 te gunnen aan andere commerciële thuishulporganisaties. Axxicom Thuishulp biedt nu nog aan ruim 4.000 ouderen in de regio Nijmegen haar diensten aan. Met ingang van 1 juni kan en mag Axxicom geen hulp bij het huishouden meer uitvoeren bij ouderen in de regio Nijmegen. De diensten worden dan overgenomen door 3 nieuwe partijen: T-Zorg, TSN en Vérian.
Er is nu een akkoord gekomen dat Vérian alle Axxicom medewerkers en hun klanten tegen bestaande voorwaarden overneemt.

‘Wij zijn blij dat we het werk en het loon van onze medewerkers veilig hebben kunnen stellen. Ze krijgen nu bij Vérian een arbeidscontract onder dezelfde voorwaarden. Dat was het minste wat wij als ‘goed werkgever’ konden betekenen voor onze medewerkers en in lijn met de wensen en eisen van de gemeenten’, vertelt Simone Schraepler van Axxicom. Tegelijkertijd zijn wij blij dat ook de hulpbehoevenden nu de garantie hebben dat zij door dezelfde thuishulpen geholpen kunnen blijven worden. Alleen wel onder een ander label. Wij doen er als Axxicom alles aan om de overgang naar de andere commerciële partij zo goed mogelijk te laten verlopen’.