2013 1nov

Axxicom neemt Zorg Thuis Flevoland over

2013 1nov

Met ingang van 1 januari 2014 neemt Axxicom Thuishulp de thuishulporganisatie Zorg Thuis Flevoland over. Met deze overname is de werkgelegenheid van circa 75 medewerkers en de zorg aan ongeveer 250 cliënten zeker gesteld. Hierdoor blijft de, in sommige gevallen, jarenlange band tussen cliënt en medewerker behouden.

De afgelopen weken is intensief overleg gevoerd tussen beide partijen zodat de medewerkers van Zorg Thuis Flevoland met behoud van rechten en plichten werkzaam kunnen blijven bij hun cliënten. Voor een klein aantal medewerkers, dat niet in de directe hulpverlening actief werkzaam is, wordt een oplossing gezocht binnen het Zorggroep Almere (de huidige eigenaar van Zorg Thuis Flevoland) of daarbuiten.

Bert Groot Roessink, bestuurder van Zorggroep Almere, is tevreden dat de onderhandelingen tot dit resultaat hebben geleid. ‘De raad van bestuur is op zoek gegaan naar een overnamepartner die de kwaliteit voor medewerkers en cliënten hoog in het vaandel heeft staan. Axxicom maakt een sterke indruk qua bedrijfsvoering. Deze overname van de onderneming zorgt voor continuïteit van zorg aan onze cliënten in Almere. Dat is een goede zaak’.

Algemeen directeur van Axxicom, Simone Schraepler, is op haar beurt content met de uitbreiding van diensten in Almere. Axxicom Thuishulp telt door de overname van Zorg Thuis Flevoland bijna 1.800 medewerkers, die werkzaam zijn in meer dan 67 gemeenten in Nederland.