201324jan

Axxicom Thuishulp trekt zich terug uit Nijmegen

201324jan

Op 23 januari is door de negen gemeenten uit de regio Nijmegen (Nijmegen, Beuningen, Druten, Heumen, Groesbeek, Millingen, Mook en Middelaar, Ubbergen en Wijchen) besloten de thuishulp voor ouderen met ingang van 1 april 2013 te gunnen aan andere commerciële thuishulporganisaties.

Axxicom Thuishulp biedt nu nog aan ruim 4.500 ouderen in de regio Nijmegen haar diensten aan. Met ingang van 1 april kan en mag Axxicom geen hulp bij het huishouden meer uitvoeren in deze gemeenten. De prijs die Axxicom heeft voorgelegd bij het Rijk van Nijmegen (de negen gemeenten uit de regio Nijmegen) werd te hoog bevonden. Axxicom hanteert echter een hoger tarief omdat onze medewerkers langer in dienst zijn en dus meer ervaring hebben in de thuishulpdienstverlening. De uurlonen van de medewerkers liggen dan ook hoger dan bij een organisatie die nieuw aantreedt. Dit is echter niet meegenomen in de weging en de beoordeling van dit gunningtraject.

De negen gemeenten garanderen dat de medewerkers van Axxicom Thuishulp en de klanten worden overgenomen door de nieuwe commerciële thuishulporganisaties. Het uitgangspunt hierbij is dat de ouderen in principe hun vaste huishoudelijke hulp behouden. Axxicom zet alles in het werk om de 4.500 ouderen in de regio Nijmegen en onze huidige medewerkers op een juiste wijze te begeleiden naar de nieuwe thuishulporganisatie.Axxicom blijft echter wel in ruim honderd andere gemeenten actief in de thuishulpdienstverlening en blijft daarmee nog altijd een grote speler op deze markt