201823apr

B30 winnaar van Government Interior Award

201823apr

b30, interior award, winner

Op 21 februari 2018 werden 's werelds beste interieurs en ontwerpers geëerd tijdens de Frame Awards Show, met de crème de la crème van de wereld van interieurontwerp. Met trots kunnen wij mededelen dat in de categorie “overheidsinterieur van het jaar” Facilicom met het PPS project B30 te Den Haag ook in de prijzen is gevallen.

Het voormalig ministerie van Landbouw, Handel en Nijverheid (nu het Ministerie van Economische Zaken) is gebouwd in de jaren 1912 tot 1917 onder leiding van Rijksbouwmeester Daniël E.C. Knuttel. In 1991-1994 is het ministeriegebouw uitgebreid naar ontwerp van Hans Ruijssenaars.

Na ruim honderd jaar heeft Facilicom het statige pand welke dienst deed als hoofdzetel van het Ministerie omgevormd tot denktank en kenniscentrum van de Rijksoverheid. Het is de derde keer geweest dat Facilicom als single party zo’n PPS-project gegund heeft gekregen. Bijzonder is dat het dit keer ging om een rijksmonument.

De ingrepen van het Facilicom-consortium zijn nogal rigoureus. Met het ontwerp is Facilicom terug gegaan naar de kern. Zo werden nagenoeg alle veranderingen die Ruijssenaars begin jaren ’90 heeft aangebracht, teruggedraaid.

Om met het nieuwe ontwerp een open en transparante architectuur te realiseren.

Benieuwd naar de foto’s en andere winnaars? Neem dan een kijkje op de website van Frame awards.

 

Ontworpen door: KAAN Architecten
Opdrachtgever: Rijksvastgoedbedrijf 
Oppervlakte: 21000.00 M² 
Architecten: D. Knuttel (1917); H.J.M. Ruijssenaars (1994); KAAN architecten en Braaksma & Roos (2014).
Perceeloppervlakte: 165 ha
Gewonnen award: Government Interior of the Year Society