201617okt

BOMA neemt activiteiten FPP over

201617okt

boma

BOMA  heeft een formeel akkoord getekend voor de overname van de activiteiten (klanten, personeel en voorraad exclusief bedrijfskleding) van Facilicom Professional Products (FPP), de Nederlandse schoonmaakgroothandel van Facilicom Services Group. De vestiging van de schoonmaakgroothandel in Rotterdam wordt met ingang van 1 januari 2017 de vierde vestiging van BOMA in Nederland. Deze deal past in de ambitie van BOMA om nadrukkelijker aanwezig te zijn op de Nederlandse markt. 

Luc Bresseleers (CEO BOMA) : "Vandaag is BOMA al logistieke partner van Facilicom voor de schoonmaakactiviteiten in België en Frankrijk.  BOMA Nederland leverde al ecologische reinigingsmiddelen van Greenspeed aan Gom (onderdeel van Facilicom). Wij kenden FPP als toeleverancier van schoonmaakbedrijf Gom. Uit onze gesprekken bleek al snel dat een nauwere samenwerking met BOMA vele synergiën zou opleveren voor beide partijen. Net als BOMA is FPP een  klantgericht bedrijf met een sterke focus op service en innovatie. Door de overname zal BOMA haar team in Nederland met 12 medewerkers versterken. Onze 42 jaar schoonmaakervaring kunnen we nu ook ten dienste stellen van Gom en haar klanten aangezien deze overeenkomst gepaard gaat met een meerjarig afnamecontract van materialen en middelen."

Luc Bresseleers, CEO BOMA Group, Martine Geurts, Vice CEO Facilicom en Raimondo Otten, Commercieel Directeur BOMA Nederland BV

Martine Geurts (vice CEO Facilicom) : "Door FPP te integreren in BOMA kan Gom haar klanten en haar eigen regio-organisaties nog meer service bieden. BOMA is een professionele organisatie met een zeer efficiënte logistieke inrichting. Het gebruik van het Dos-Dob-systeem (de bestel-en managementsoftware van BOMA) en diverse nuttige e-tools helpen ons om onze dienstverlening nog verder te kunnen verbeteren. Onze FPP-medewerkers komen in een stimulerende werkomgeving terecht waarin ze alle kansen zullen krijgen om zich verder te kunnen ontplooien terwijl wij als Facilicom verder zullen focussen op onze kerntaak als toonaangevende facilitaire dienstverlener."