De Hogeschool Rotterdam vroeg zich af hoe zij met zo min mogelijk energie een zo hoog mogelijk resultaat konden behalen. Breijer Gebouw Beheer Automatisering ging met dit vraagstuk aan de slag. Na onderzoek bleek dat er vaak ruimten onnodig verwarmd werden. De oplossing hiervoor was het verslimmen van de warmteafgifte-systemen. Door het vervangen van 86 radiatorknoppen en het aansluiten van een naregelaar kan Hogeschool Rotterdam de warmteafgifte in het pand aan de Pieter de Hoochweg veel efficiënter regelen en zo energie besparen.
Michel Maassen, teamleider Breijer GBA: “Het vervangen van de radiatorknop is geen kwestie van het losschroeven van de oude knop en het plaatsen van een nieuwe knop. De radiatorknop moet aangesloten worden op een zogenaamde naregelaar en deze is vaak weggewerkt boven plafonds, in kruipruimten of achter voorzetwanden. De bekabeling dient vervolgens netjes van de naregelaar naar de knop gebracht te worden. Werkzaamheden die veel tijd kosten maar wel een hele concrete impact maken“.
Door radiatoren aan te sluiten op het gebouwbeheersysteem, kan door middel van een slimme regelstrategie de warmtepomp veel efficiënter ingezet worden waardoor veel minder stadswarmte nodig is. De slimme gebouwoplossingen van Breijer helpen bedrijven om hun energieverbruik te optimaliseren, kosten te besparen en leveren zo een positieve bijdrage aan het milieu. Door gebouwen te verduurzamen wordt de ecologische voetafdruk van het bedrijf vermindert en draagt een organisatie bij aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal.
Breijer Gebouw Beheer Automatisering biedt een uitgebreide service, van advies en ontwerp tot installatie, onderhoud en monitoring van slimme gebouwoplossingen.