201824jan

CEO Geert van de Laar draagt stokje dag over

201824jan

de baas van morgen

Ruim 200 kinderen nemen op donderdag 25 januari voor één dag de baan van Nederlandse CEO’s, politici en hoofdredacteuren over. Ook Facilicom doet mee aan dit initiatief, getiteld De Baas van Morgen. Geert geeft dan ook voor 1 dag het stokje over aan de 11-jarige scholieren Qierenzio Ramperstad en Jaimey Linkenhof.

 

Het ideale kantoor

De twee scholieren kunnen op deze manier ervaren hoe het is om de leiding te hebben over een grote organisatie en buigen zich – samen met het concern directie team – over de vraag hoe het ideale kantoor er eigenlijk uit zou moeten zien.

 

#debaasvanmorgen

Qierenzio en Jaimey worden 's morgens door Geert opgehaald, waar alle Bazen van Morgen ontbijten met de Bazen van Vandaag. Eenmaal aangekomen op het hoofdkantoor zullen ze een rondleiding krijgen door het bedrijfsrestaurant en de AlarmServiceCentrale. Na een lunch met een groep collega's wordt de jongens gevraagd na te denken over het ideale kantoor van de toekomst.  Het antwoord op het vraagstuk zullen ze presenteren aan het CDT. Je kunt hun activiteiten volgen via het Twitter-kanaal van Facilicom Group en de hashtag #debaasvanmorgen.

Een goede start op de arbeidsmarkt

Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is. Basisschool- en vmboleerlingen, die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, ervaren op deze manier hoe het is om de leiding te hebben en doen een waardevol contact op voor later. Naast Geert doen onder andere minister Kajsa Ollongren en directeuren Roger van Boxtel (NS) en Hans de Boer (VNO-NCW) mee. Tot de Rotterdamse deelnemers van dit jaar behoren onder meer Rotterdam The Hague Airport, Boskalis, AD, Albert Heijn, Coca Cola, Rabobank, RET en Theater Rotterdam.