201713jul

Deel 1 documentaire The Green House uit

201713jul

We nemen u mee op een avontuur in vindingrijke duurzaamheid: de onbekende weg naar een haalbaar en houdbaar circulair concept. In hartje Utrecht, waar tussen het Centraal Station en de Jaarbeurs ooit de Knoopkazerne stond, bouwen Strukton, Ballast Nedam, Albron en Facilicom aan The Green House. Restaurant, vergaderplek en urban farm ineen. Dit circulaire horecapaviljoen wordt straks een levendige broedplaats voor circulaire initiatieven en inspiratie naast het net volledig gerenoveerde Rijkskantoor De Knoop. Na 15 jaar wordt The Green House helemaal gedemonteerd en gemonteerd op een nieuwe bestemming. Zonder verlies van materialen en 100% circulair.
 
Via een filmdocumentaire in vijf delen en openhartige blogs deelt Albron zijn belevenissen. Stap voor stap op de weg die ze zelf nog moeten ontdekken. Want bij Albron ligt de opdracht om – als de identiteitsversterker waar ze bekend om staan – een zo circulair mogelijk concept commercieel exploitabel te maken. Haalbaar en houdbaar. Dat gaan we met elkaar doen door onszelf én iedereen om ons heen uit te dagen anders te denken en te zoeken naar innovatieve alternatieven. Van een stekkerloze keuken en een duurzaam menu tot een inpandige tuin voor productie van seizoensgroenten en -fruit. Op de route daarheen wachten ongetwijfeld successen, tegenslagen en verrassingen. Deze willen we delen, zodat iedereen ervan kan leren.
 
We delen vandaag het eerste deel met u. Laten we samen gaan ontdekken welke wegen we gaan bewandelen. Loopt u met ons mee?