201820aug

Duurzame primeur op de beursvloer: The Green House Pop-up restaurant

201820aug

Gastvrij Rotterdam en Albron presenteren dit jaar een duurzaam restaurant op de beursvloer met de komst van 'The Green House Pop-up Restaurant’. Dit is een afgeleid concept van het circulaire horecapaviljoen The Green House in Utrecht.

Grensverleggend op het gebied van circulaire horeca

Bezoekers van Gastvrij Rotterdam kunnen zich in 'The Green House Pop-up Restaurant’ laten inspireren door verschillende duurzame en circulaire toepassingen uit The Green House. Zoals de urban farm, koken zonder stekkers, meubels gemaakt van gerecyclede materialen, de duurzame wijnen van LFE, de samenwerking met lokale leveranciers en The Colour Kitchen, waardoor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer helemaal meetellen.

Robert Melaard, Exhibition Manager Gastvrij Rotterdam: "Wij zijn trots dat we het concept van The Green House een prominente plek kunnen geven op de beursvloer. Op deze manier kunnen wij bezoekers inspireren hoe men duurzamer kan ondernemen met heel concrete toepassingen en laten zien dat circulair koken vooral ook heel smaakvol is. Daarnaast bieden we voor het derde jaar op rij bezoekers en exposanten de mogelijkheid om in een restaurant op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam iets te eten en te genieten van een goed glas wijn.”

Ernest van der Voort, Manager Business Development, Marketing en Concepts, Albron, vult aan: "Duurzaamheid en circulariteit zijn abstracte begrippen. Met The Green House laten we zien hoe je aan die begrippen inhoud geeft en dat je dan geen concessies hoeft te doen aan smaak, beleving en comfort. Dus niet alleen circulair, maar ook circu-lekker en circu-leuk! Circulair ondernemen gaat over samenwerken, over bestaande business modellen ter discussie stellen en de lat hoog leggen met elkaar. Dan blijkt er al veel mogelijk. En er is nog volop ruimte voor ontwikkeling. Vanuit Albron willen we bewijzen dat circulair ondernemen haalbaar, houdbaar én schaalbaar is. Want alleen dan kun je een grote beweging op gang brengen”.

The Green House

The Green House, een circulair restaurant waar chefs de lekkerste gerechten bereiden van ingrediënten uit eigen urban farm en uit de regio. Waar je de hele dag geniet van eten en drinken in een gastvrije, comfortabele omgeving. Een green hub waar je elkaar ontmoet en waar je events kunt organiseren. Waar je geïnspireerd raakt door verhalen en ontmoetingen over hoe het anders, duurzamer, kan. Over een circulaire wereld waarin afval niet bestaat. Meer informatie is te vinden op https://www.thegreenhouserestaurant.nl/.

De 6e editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 17 tot en met woensdag 19 september 2018 in Rotterdam Ahoy. 'The Green House Pop-up Restaurant’ heeft 40 zitplaatsen en is alle dagen geopend van 10:00 tot 18:00 uur.

Bron: Gastvrij Rotterdam