201825jan

Facilicom CEO Geert van de Laar treedt voor 1 dag af

201825jan

Ruim 200 kinderen namen op donderdag 25 januari voor één dag de baan van Nederlandse CEO’s, politici en hoofdredacteuren over. CEO Geert van de Laar benoemde de 11-jarige Qierenzio Rampersad en Jaimey Linkenhof die dag tot bazen van de facilitaire dienstverlener Facilicom Group. De twee scholieren hebben op deze manier kunnen ervaren hoe het is om de leiding te hebben over een grote organisatie en bogen zich – samen met het concern directie team – over de vraag hoe het ideale kantoor er uit zou moeten zien. 

De cultuur van Facilicom kenmerkt zich door een grote betrokkenheid voor en door zijn medewerkers. ‘Dit project sluit daar mooi op aan’, aldus Geert van de Laar. ‘Ik heb samen met de jongens een dag mogen optrekken. Als Facilicom werken wij aan een inspirerende leefomgeving. Mooi om te zien hoe 11-jarigen je vanuit een heel andere hoek, verrassend kunnen inspireren!

Een goede start op de arbeidsmarkt

Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is. Basisschool- en vmboleerlingen, die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, ervaren op deze manier hoe het is om de leiding te hebben en doen een waardevol contact op voor later. Naast Geert van de Laar doen onder andere minister Kajsa Ollongren en directeuren Roger van Boxtel (NS) en Hans de Boer (VNO-NCW) mee. Tot de Rotterdamse deelnemers van dit jaar behoren onder meer Rotterdam The Hague Airport, Boskalis, AD, Albert Heijn, Coca Cola, Rabobank, RET en Theater Rotterdam.