201624okt

Facilicom en Albron gaan samen verder

201624okt

Geert van de Laar (links) van Facilicom en Teun Verheij van Albron. Foto: Arie Kievit

Facilicom en Albron hebben 19 oktober 2016 een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De organisaties waren al enige tijd met elkaar in gesprek om de mogelijkheden van een partnership te onderzoeken. Dit onderzoek is nu afgerond en heeft geleid tot de bekrachtiging van deze samenwerkingsovereenkomst.

Albron maakt hiermee als zelfstandig foodservice bedrijf, onderdeel uit van Facilicom, waarbij uiteindelijk de aandelen van Albron voor 51% door Facilicom Services Group worden gehouden en voor 49% door Stichting Albron. Naar deze constructie zal in enkele jaren worden toe gegroeid, om een zorgvuldige transitie te waarborgen.  

De eerste concrete stap in de samenwerking is de integratie van de Prorest personeelsrestaurants binnen de Albron organisatie. 'Facilicom zet door de combinatie van Prorest en Albron een sterk foodservicebedrijf met vernieuwende concepten in de markt. Daarnaast voegt Albron foodservice activiteiten toe in horeca & leisure en in de zorg. Het 'nieuwe Albron' draagt bij aan de ambitie van Facilicom om de meest klantgerichte facilitaire dienstverlener te zijn', vertelt Geert van de Laar, CEO Facilicom Services Group.  

'Tegelijkertijd biedt deze samenwerking Albron kansen om haar groeidoelstelling sneller te realiseren. Bijvoorbeeld door extra schaal via Prorest, een goede uitgangspositie in integrale facilitaire contracten en groeikansen in horeca & leisure en in zorg via bijvoorbeeld het bedrijf Incluzio, eveneens onderdeel van Facilicom', vult Teun Verheij, directeur Albron aan.