201625apr

Facilicom Frankrijk zet de kentering in

201625apr

frankrijk, facilicom, eiffeltoren

Facilicom Frankrijk zag de omzet teruglopen. Het resultaat was negatief. Deze trend was al eerder ingezet en kon maar niet worden bijgebogen, reden om halverwege 2015 in te grijpen. Met ondersteuning uit Nederland en België is de kentering inmiddels ingezet en is er weer goede hoop voor de toekomst.

Zoals al in het jaarverslag over 2014 was te lezen, werd Facilicom Frankrijk in vrijwel al zijn activiteiten geplaagd door omzetverlies. Met ondersteuning uit Nederland en België is dat omzetverlies in de tweede helft van 2015 tot stilstand gebracht. Inmiddels is de kentering ingezet: over het boekjaar 2015 is de omzet nog teruggelopen, maar in de eerste maanden van 2016 wist de divisie weer nieuwe opdrachten binnen te halen en omzetgroei te bewerkstelligen.  

Goede hoop voor toekomst
Het resultaat was negatief en dat heeft natuurlijk de volle aandacht. Zo wordt nu ook in Frankrijk hard gewerkt aan het efficiënter en tegelijkertijd klantgerichter maken van de hele organisatie. De ondersteuning vanuit de zusterbedrijven in Nederland en vooral Belgie is sterk geïntensiveerd, waardoor nu beter gebruik wordt gemaakt van bewezen concepten en formats. De divisie is er nog niet, dus de ondersteuning blijft voorlopig, maar de ingezette kentering geeft goede hoop voor 2016 en de verdere toekomst.

Meer informatie vind je terug op Facilicom jaarverslag 2015.