2014 3dec

Facilicom klimt 45 plaatsen in Transparantiebenchmark

2014 3dec

Facilicom heeft dit jaar de 85ste plek bereikt in de Transparantiebenchmark 2014. De Transparantiebenchmark geeft inzicht in de mate van transparantie in maatschappelijke verslaggeving bij de 429 grootste bedrijven van Nederland waar Facilicom ook toe behoort. De Transparantiebenchmark is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken (EZ) en de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).

Alle 429 deelnemende bedrijven aan de Transparantiebenchmark zijn uitgenodigd om de kwaliteit van hun verslaggeving middels een online self-assessment te screenen. Door het online invullen van het self-assessment wordt in één oogopslag duidelijk wat de sterke kanten van een verslag zijn en waar er punten missen. De antwoorden van het self-assessment zijn kritisch gecontroleerd op juistheid door een team van onderzoekers van EY (voorheen Ernst & Young).

10 jaar Transparantiebenchmark
De Transparantiebenchmark viert dit jaar haar 10-jarig jubileum. De Transparantiebenchmark is een jaarlijks onderzoek naar de inhoud en kwaliteit van maatschappelijke verslaggeving bij Nederlandse ondernemingen. Het motief voor het uitvoeren van de Transparantiebenchmark is dat belanghebbenden (zoals aandeelhouders, belangengroeperingen en overheden) verwachten dat een bedrijf transparant is over haar afwegingen en prestaties op maatschappelijk vlak. Door open en duidelijk te zijn stelt een bedrijf zich kwetsbaar op en kan het door zijn stakeholders worden aan-gesproken op zijn activiteiten. Deze dialoog kan vervolgens leiden tot aanpassing van het beleid van een bedrijf.

"We zijn aangenaam verrast dat we geklommen zijn van plaats 130 naar 85. Facilicom heeft als een van de grootste werkgevers van het land ook de plicht om natuurlijk ook serieus werk te maken van transparantie in de verslaglegging en bedrijfsvoering", licht Martine Geurts, vicepresident directeur van Facilicom toe.