201622mrt

Facilicom met Compartijn in ouderenzorg

201622mrt

Facilicom heeft een meerderheidsbelang genomen in Compartijn en stapt daarmee in de ouderenzorg. Compartijn opent in april in Enschede zijn eerste kleinschalige woonvoorziening voor ouderen met een indicatie voor langdurige zorg. Nog eens vier huizen zijn in ontwikkeling. De ambitie is om een landelijk speler te worden. Voor Facilicom is de deelname een belangrijke nieuwe stap in het ontwikkelen van activiteiten in de zorg. Compartijn wordt onderdeel van Incluzio, de zorgdivisie van Facilicom.

Compartijn is drie jaar geleden begonnen met het ontwikkelen van zijn concept: kleinschalige huizen met twintig tot veertig luxe, ruime zorgappartementen met persoonlijke service en zorg. De huizen zijn bedoeld voor mensen die niet meer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, bijvoorbeeld als gevolg van psychogeriatrische aandoeningen als dementie en Alzheimer. In april opent Compartijn zijn eerste woonvoorziening: Huize Stokhorst in Enschede. Binnen anderhalf jaar volgen huizen in Rosmalen, Breda, Den Haag en Zeist. De ambitie is om in de komende tien jaar in twintig tot dertig gemeenten een dergelijk huis op te zetten.

Belangrijke stap in ontwikkeling zorgactiviteiten
Voor Facilicom is de deelname een belangrijke nieuwe stap in het ontwikkelen van activiteiten in de zorg en de ondersteuning. Het bedrijf was met Axxicom al enige jaren actief in de thuishulp en met De ZorgCentrale.nl in de zorg en ondersteuning op afstand. Beide bedrijven zijn inmiddels onderdeel van Incluzio, de zorgdivisie die begin 2014 van start is gegaan. Incluzio is nu in alle vier de grote steden en in regio's in het zuiden en oosten van het land zeer succesvol met zijn vernieuwende aanpak in zorg en ondersteuning in de wijk. Incluzio heeft altijd de ambitie gehad om actief te worden in de (primaire) zorg. De deelname in Compartijn past in die ambitie.

Facilicom maakt landelijke uitrol concept mogelijk
Herman de Haas, algemeen directeur van Compartijn, is zeer verheugd dat Facilicom een meerderheidsbelang heeft genomen in het bedrijf. 'We geloven sterk in ons concept van persoonlijke service en zorg. Mensen houden bij Compartijn zo lang mogelijk de eigen regie, en er is veel ruimte voor inbreng van familie en naasten. Onze ambities zijn dan ook groot. Het is geweldig dat een krachtige partij als Facilicom zo in ons gelooft en het mogelijk maakt ons concept landelijk uit te rollen.' President-directeur Hans Gennissen van Facilicom: 'De zorg moet de tweede pijler worden onder ons Facilicom. De deelname in Compartijn is daar een mooie nieuwe stap in.'

Compartijn biedt aansprekend concept
Het concept van Compartijn spreekt Hans Gennissen erg aan: 'De mensen van Compartijn willen bewoners verzorgen op een manier zoals ze zelf verzorgd zouden willen worden. Dat is een filosofie die we bij Facilicom in al onze dienstverlening hanteren. We denken bovendien dat we met onze expertise in operational excellence, het efficiënt inzetten van mensen en integraal werken een belangrijke toegevoegde waarde kunnen bieden bij het ondersteunen van de zorgprofessionals in de huizen van Compartijn.' De samenwerking is vrijdag 18 maart jl. bekrachtigd op het hoofdkantoor van Facilicom. Herman de Haas blijft algemeen directeur van Compartijn. Het bedrijf wordt onderdeel van Incluzio.

Foto: vlnr staand: Marc van Hagen (directeur zorg Facilicom), Hans Gennissen (president-directeur Facilicom)en Richard te Vruchte (directeur operations en HR Compartijn Exploitatie). Vlnr zittend: Herman de Haas (algemeen directeur Compartijn Exploitatie), Babette de Haas (algemeen directeur Sparkwise Holding) en Bart Timmers (directeur business development Compartijn Exploitatie)