201524nov

Facilicom nog milieubewuster met cup2paper wegwerpbekers

201524nov

Facilicom Services Group heeft nieuwe stappen gezet op het gebied van duurzaam ondernemen. Alle vestigingen van de facilitaire dienstverlener gaan over op de cup2paper wegwerpbeker, waardoor het bedrijf nog milieuvriendelijker is. Deze overgang sluit volledig aan op het MVO-beleid van Facilicom.

Kwaliteitsmanager Hans Elema vertelt over de impact van de overgang: 'Uit onderzoek is gebleken dat het omslagpunt tussen servies en disposable rond de 5 á 6 consumpties per dag ligt. Facilicom heeft de berekening doorgevoerd en ziet veel voordelen. Alleen al op ons hoofdkantoor in Schiedam verbruiken we bijna 500.000 plastic bekertjes per jaar.

De cup2paper-beker gaat daar verandering in brengen. Hij kan met gemak meerdere malen gebruikt worden, wat al voor een flinke besparing zorgt. Daarnaast is de beker voorzien van een biologische milieuvriendelijke coating, geproduceerd van mais. Het is daarmee een duurzamer alternatief, gemaakt uit fossiele grondstoffen.'

Gegarandeerde laagste milieu-impact

Ook de rest van de cijfers omtrent de cup2paper wegwerpbeker zijn indrukwekkend. De beker heeft gegarandeerd de laagste milieu-impact van alle oplossingen voor wegwerpbekers: 76% lager dan plastic bekers en 65% lager dan papieren bekers met plastic coating die bij het restafval gaan. Daarnaast kan het reeds gerecyclede FSC-papier na gebruik wéér voor 100% gerecycled worden. Dat maakt de beker 100% CO2-neutraal; omdat de bekers niet apart opgehaald hoeven te worden maar gewoon tegelijk met het oud-papier verzameld worden. Dat betekent dat de cup2paper-bekers meegaan in de bestaande afvalstroom, wat transportkosten en CO2-uitstoot scheelt.

Milieu-impact van Facilicom

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is onlosmakelijk verbonden met de cultuur van Facilicom. De zorg voor mens, milieu en winstgevendheid past in het beleid dat gericht is op continuïteit van ondernemen, de werkgelegenheid voor medewerkers en de dienstverlening aan zijn opdrachtgevers. Zo is het hoofdkantoor voorzien van twee windmolens die goed zijn voor zo'n 10.000 kWh aan elektriciteit per jaar. Veruit de belangrijkste milieu-impact van Facilicom komt tot uiting in het verbruik van ingekochte schoonmaakmaterialen en het eigen verbruik van energie, transport van producten, uitstoot van CO2 en afval.