201814jun

Facilicom onderhoudt 8 jaar lang 19 ProRail-panden

201814jun

prorail

ProRail besteedt in een keer voor 8 jaar alle onderhoud uit en stapt daarbij over op planmatig en preventief beheer. Het gaat in totaal om 19 gebouwen, terreinen en installaties in midden en zuid-Nederland, waaronder het hoofdkantoor in Utrecht. Onder de naam ProCUS gaan Strukton en Unica samen met Facilicom planmatig en preventief onderhoud uitvoeren.


Cruciaal, want het gaat veelal om complexe, hoogwaardige en bedrijfskritische installaties waarbij de permanente beschikbaarheid van de installaties cruciaal is voor de continuïteit van de dienstverlening die ProRail biedt. Hoeveel miljoen is gemoeid met het prestatiecontract is niet bekend gemaakt. Rijkswaterstaat stapte al eerder over tot deze manier van onderhoud, maar ProRail gaat nog een stapje verder.


Unica en Strukton Worksphere gaan gezamenlijk de elektrotechnische, werktuigbouwkundige en bouwkundige onderhoudswerkzaamheden verzorgen, op zowel preventief, correctief als planmatig niveau. Naast de combinatie van Strukton Worksphere en Unica gaat Facilicom het technisch beheer van de ProRail-locaties in Noord-Nederland verzorgen (7 panden). ProRail heeft daarnaast Heyday Facility ingeschakeld om de uitvoering van het beheer op tactisch en operationeel niveau te begeleiden.


“Ik heb veel vertrouwen in deze constructie, die voor Facilitaire Zaken van ProRail uniek is. De uitvoering door ProCUS en Facilicom, het beheer door HEYDAY en de uiteindelijke regierol door Facilitaire Zaken van ProRail zorgt voor een bundeling van kennis en krachten en is een goede basis voor deze unieke constructie in de komende acht jaar", zegt Ap van de Voort, Manager Facilitaire Zaken bij ProRail.