201812apr

Facilicom behaalt goede score in Provider Performance Onderzoek 2017

201812apr

16 maart is het facilitaire Provider Performance Onderzoek van Hospitality Group gepresenteerd. Het betreft een onafhankelijke onderzoek naar de prestaties van hoge knip-providers in Nederland (zoals Multi services, Managing agent, Integraded Facility Management). Dat zijn sourcingmodellen waarbij een deel van de regie- en coördinatie-activiteiten zijn uitbesteed aan externe dienstverleners. Facilicom scoort overall zeer goed in dit onderzoek.

 

Grote verschillen in de performance van providers

Het Provider performance onderzoek laat in 2017 wederom zien dat er grote verschillen zijn in de performance van de verschillende providers. In 2017 bedraagt het verschil tussen de laagst scorende en de hoogst scorende provider 2,5 punten op een 10-puntsschaal. Gemiddeld worden de providers met een 7,4 beoordeeld ten opzichte van een 6,9 in 2016.

De grote verschillen in performancescores onderstrepen de relevantie van dit onderzoek. Het onderzoek biedt objectief en onafhankelijk inzicht in de klanttevredenheid van alle Nederlandse providers. Deze informatie helpt opdrachtgevers bij de selectie van hun provider(s) en providers bij het definiëren van de onderwerpen waarop zij kunnen verbeteren of zich willen profileren.

De top 3 ranking van providers voor de drie verschillende sourcingmodellen is als volgt:

Multi services:

1. D&B
2. Facilicom
3. Eurest

Managing Agent
1. Kien
2. HEYDAY
3. D&B

Integrated Facility Mangement
1. Kien
2. Yask
3. Eurest/Facilicom