201618aug

Facilicom verzorgt workshop energieverbruik

201618aug

Wilt u als gemeente budgetneutraal de CO2-uitstoot van uw gebouwen reduceren? Meld u dan aan voor een van de workshops van het PPS Netwerk NL.

Het PPS Netwerk NL organiseert onder andere in samenwerking met Facilicom de workshop: Hoe kan ik als gemeente budgetneutraal de CO2 uitstoot van mijn gebouwen reduceren via ZBS? Joost Ploos van Amstel van Facilicom Solutions zal deze workshop verzorgen. De workshop vindt plaats in Groningen op 25 oktober 2016. 

Duurzaamheidsimpuls
Nog steeds worden er geen of onvoldoende maatregelen toegepast om het energieverbruik en de CO2 uitstoot van verouderde gebouwen en accommodaties te verminderen. Juist deze gebouwen hebben vaak een flinke duurzaamheidsimpuls nodig. De meest voorkomende reden hiervoor is het ontbreken van budget voor het aanschaffen van installaties die duurzame energie opwekken.

Zero Budget Sustainability (ZBS)
De oplossing voor het ontbreken van het budget is het gebruik van ZBS. ZBS is een instrument waarbij gemeenten het bestaande energie-exploitatiebudget kunnen transformeren naar werkkapitaal zodat leveranciers de energiebesparende en opwekkende maatregelen kostenneutraal kunnen implementeren.

Tijdens de workshop maakt Ploos van Amstel voor uw gemeente inzichtelijk waar de kansen en mogelijkheden van ZBS liggen.  

Meld u hier aan >>