Familiebedrijf

Mensen maken Facilicom

Haal kantoren, computers, apparatuur of bedrijfswagens weg en Facilicom blijft nog steeds Facilicom. Onze echte waarde bestaat uit de mensen die hier werken. Mensen met een gezonde mentaliteit om aan te pakken. Mensen met slimme ideeën om processen te verbeteren. Mensen met vakmanschap om het werk volgens de hoogste standaarden uit te voeren.

Mensen waar we trots op zijn.

Daarom willen we ook een bedrijf zijn dat bestaande medewerkers weet te binden en nieuwe collega’s kan inspireren. Iets waar we op veel terreinen actief aan werken. Ook hier helpt onze familiecultuur weer mee. Natuurlijk moet een bedrijf als Facilicom een gedegen structuur hebben. Maar kenmerk van een familiebedrijf is ook laagdrempeligheid. In onze organisatie krijgen mensen al gauw verantwoordelijkheid en kunnen ze rekenen op zelfstandigheid. Zo kan iedereen doorgroeien. Die ontwikkeling stimuleren we ook met een pakket opleidingen voor elk niveau, van taalcursus tot traineeship. En ook persoonlijke ontwikkelplannen zijn gericht op long life employment.

VGMW-beleid

Met een professioneel VGMW-beleid monitoren we continu of het wel plezierig werken is binnen onze bedrijven. Werkomstandigheden spelen daar een belangrijke rol in. Er gaat bij Facilicom niemand aan de slag als er ook maar iets van risico kan spelen. We waren een van de eersten die de Code Verantwoordelijk Marktgedrag ondertekenden. De belastbaarheid van mensen houden we goed in de gaten, door de werkdruk realistisch te houden en balans te creëren tussen ‘de zaak’ en ‘thuis’. Mensen blijven zo langer inzetbaar.

Ziekteverzuim

Fitheidstesten geven inzicht in de gezondheid van medewerkers. Afgaande op ons ziekteverzuimcijfer en het geringe verloop van medewerkers herkennen medewerkers onze inspanningen op dit gebied. Voor ons een stimulans om die vooraanstaande positie op de arbeidsmarkt verder uit te bouwen.

Social return

Ook creëren we ruimte voor mensen die minder eenvoudig via reguliere kanalen aan een baan komen. Iemand met een beperking kan met een aanpassing van werkplek of takenpakket een volwaardige medewerker zijn. Eén die vaak heel loyaal is omdat een werkgever hem of haar uit een isolement heeft gehaald. We doen dat los van de socialreturnverplichting die tegenwoordig vaak onderdeel is van contracten. We doen het omdat we het onze sociale plicht vinden.