201614apr

Geert van de Laar nieuwe CEO Facilicom

201614apr

geert van de laar

Per 1 juli 2016 wordt de huidige concerndirecteur Geert van de Laar (56) benoemd tot Chief Executive Officer van Facilicom Services Group. Hans Gennissen, die momenteel als CEO tevens voorzitter is van het algemeen bestuur van Facilicom, blijft aan als bestuursvoorzitter.

De aanstelling van Geert van de Laar als CEO past in de al ingeslagen weg waarin de structuur van Facilicom verder wordt geprofessionaliseerd en de voorwaarden worden geschapen om het bedrijf in familiehanden te houden, zonder dat het dagelijkse bestuur van de onderneming door de familie zelf moet worden gevoerd. Met de 'one tier board structuur' die in 2015 is ingevoerd, is de betrokkenheid van de non-executive bestuurders en van de aandeelhouders ook voor de langere termijn geborgd.

Een eer om leiding te geven aan dit prachtige familiebedrijf

Geert van de Laar over zijn aanstelling: 'Ik ben ruim 25 jaar verbonden aan Facilicom. Ik vind het een eer én een uitdaging om nu leiding te gaan geven aan dit prachtige familiebedrijf. Uiteraard gaan we door op de ingeslagen weg: de meest klantgerichte facilitaire dienstverlener. Onze ambitie blijft liggen op sterke single service merken als ook op onze unieke integrale propositie via Facilicom Solutions. Naast klantgerichtheid blijft het van belang om focus te behouden op operationele optimalisatie. Zeker de afgelopen periode -tijdens de crisis- is gebleken dat sterke financiële ratio's van belang zijn. En, we mogen met meer trots naar buiten treden! De Rotterdamse nuchterheid gaan we van ons afschudden. Daar wil ik zeker zelf een push aan geven.'

Beiden halen energie uit nieuwe rollen

Dit betekent zeker niet dat Hans Gennissen zich terugtrekt uit het bedrijf. Gennissen: 'Het is gezond dat er na een jaar of 20 iemand anders op deze stoel komt. Geert heeft een andere stijl van leidinggeven, die goed past bij de uitdagingen waar we in de komende jaren voor staan. We kennen elkaar bovendien heel goed. Als bestuursvoorzitter blijf ik eindverantwoordelijk voor Facilicom, en kan ik een betere invulling geven aan de strategische rol die het algemeen bestuur heeft. Zowel Geert als ik halen energie uit onze nieuwe rollen'.