Geschiedenis Facilicom Group

In 1966 werd de Gebouwen Onderhoud-Maatschappij, oftewel Gom, door de heer Geurts als handelsonderneming in schoonmaakartikelen opgericht. Nadat in 1972 een contract met de gemeente Rotterdam werd afgesloten voor het schoonmaken van 200 scholen kreeg Gom vestigingen in Groningen, Utrecht, Amsterdam en Den Haag en maakte hiermee een flinke groeispurt. De omzet was gegroeid tot 10 miljoen gulden (ca. 5 miljoen euro) en na verloop van tijd bleek er ook behoefte aan diensten: als schilderwerk, interieurbouw en onderhoud van sanitair. Gom speelde daarop in. 

Oude hoofdkantoor Facilicom Group

Geboorte van de divisies

De echte uitbreiding kwam in de jaren 1979 tot 1986. De bedrijven Gom Security Services, Gom Tapwacht en Prorest werden opgericht en Breijer werd overgenomen. Door diverse overnames en naamswijzigingen bij de verschillende divisies, kwam de organisatie tot de huidige divisies Albron (Horeca & Catering), Breijer (bouw en installatie), Facilicom Solutions (main contracting en multiservices), Gom (schoonhouden), Incluzio (Zorg en welzijn), Tapwacht (service en techniek) en Trigion (beveiliging). 

Facilicom vestigt zich in België, Verenigd Koninkrijk en Ierland

In 1974 sloeg Facilicom zijn vleugels uit naar België om hier personeelsdiensten, catering, beveiliging, schoonmaak en facility management aan te bieden. Na de overname van een Engels schoonmaakbedrijf, breidde Facilicom zich uit naar Engeland. Daar worden nu ook beveiligingsdiensten geleverd. Sinds 2016 leveren we schoonmaakdiensten in Ierland.