201814dec

Geslaagde derde editie NK Debatteren voor trainees

201814dec

Op vrijdag 7 december vond de derde editie van het NK Debatteren voor Trainees plaats op het hoofdkantoor van Facilicom Group in Schiedam. Facilicom Group en de DebatAcademie, de hosts van het event, kijken terug op een geslaagde editie.

Gedurende vier voorrondes streden de deelnemende teams om de felbegeerde finaleplekken. Deze finaleplekken werden bemachtigd door: TNO (team 1) – Joachim Koot en Madelon Molhoek en Schuttelaar en Partners – Freya Hiemstra en Wilmine van den Bosch. Tijdens de finale debatteerden zij over de stelling: Alle werkgerelateerde borrels moeten alcoholvrij worden. Na een spannende finale met scherpe argumenten en een geamuseerd publiek, werden Joachem Koot en Madelon Molhoek uitgeroepen tot de winnaars van het NK Debatteren voor Trainees 2018.

De DebatAcademie heeft wederom zorggedragen voor een inspirerende masterclass voor zowel beginnende als ervaren debaters. Ook werd er gezorgd voor een professionele jury met kritische feedback tijdens het toernooi.

Vele deelnemers van gekende organisaties

Dit jaar streden de volgende organisaties tegen elkaar: ABN Amro, Bakker Barendrecht, DisGover, Enexis, Facilicom Group, In2Talent, Kasparov, Meijburg&Co, Rijkswaterstaat, Schuttelaar en Partners, SPIE en TNO. Aan het debattoernooi namen twee teams van Facilicom deel. De debaters waren Linde Kuipers & Ard Dam en Max de Boorder & Gerben Spaan. Beide teams hebben het er erg goed van afgebracht en wisten een derde en vierde plek te bemachtigen. Naast deze prachtige prestatie als team is Max gedeeltelijk eerste geworden als beste spreker van het debattoernooi. Gerben heeft de derde prijs in ontvangst mogen nemen. Max en Gerben waren vorig jaar de winnaars van het NK Debatteren voor Trainees.