Herfstwandelingen

Tijdens de herfst is het heerlijk om even te gaan wandelen met je partner en/of gezin. Door het bos of door een mooi park, terwijl de herfstbladeren vallen, geniet jij nog even van de omgeving. Facilicom heeft een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet waar je de beste herfstwandelingen kunt maken:

Wandelen met je partner

Het strand is in de herfst de perfecte plek voor een wandeling. Je kunt er heerlijk uitwaaien en hebt alle ruimte, doordat vrij weinig mensen rond deze tijd van het jaar naar het strand willen gaan. Neem wel een extra trui mee, want de strandtenten zijn meestal dicht.

Een andere optie is om naar de Oisterwijkse bossen te gaan in Brabant. Deze wandelroute van ±5km heeft veel bankjes, waarbij je om de zoveel tijd even kunt zitten om van het uitzicht te genieten.

Wandelen met het gezin

De Avonturenroute Harderbos bij Biddinghuizen is een leuke route voor de kinderen. De route is iets langer dan 5km en biedt de kinderen verschillende uitdagingen aan, zoals een wiebelbrug, trekpont, knuppelpad, uitkijktoren en sporen. De honden mogen ook mee, mits ze zijn aangelijnd.

Het Ouwehands Dierenpark in Rhenen is ook een mooie plek om te gaan wandelen. Echter kun je hier beter geen kinderwagens meenemen, vanwege de trappetjes. Verder biedt het verschillende landschappen aan met mooie uitzichten.

Voor de kinderen is het ook leuk om speurtochten te houden in het bos. Zo kunnen zij bijvoorbeeld op zoek gaan naar de grootste paddenstoel, het grootste/mooiste gevallen blad, etc.

Naast deze mooie wandelingen kun je ook een kijkje nemen op de website van het Staatsbosbeheer. Zij bieden verschillende wandelingen aan, voor jong en oud, door het hele land. Klik hier om meteen naar de website te gaan.