201431mrt

Hoofdkantoor Facilicom gaat over op led

201431mrt

Het meest facilitaire kantoorgebouw van Nederland, het hoofdkantoor van Facilicom, heeft nieuwe stappen gezet op het gebied van verantwoord ondernemen. Door alle verouderde armatuurverlichting in het veertien etages tellende kantoorgebouw te vervangen voor led-verlichting is het bedrijf nog milieuvriendelijker geworden.   

50.000 Branduren
"Facilicom is graag vooruitstrevend op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen", aldus marketing directeur Paul Janssen. "De led-lamp verbruikt 60% minder energie dan een gewone gloeilamp en gaat 50.000 branduren mee", vervolgt hij. "Daarnaast hebben we een rekensom gemaakt van het aantal branduren per dag in combinatie met de aanschaf- en onderhoudskosten. Daaruit werd al snel duidelijk dat we met armatuurverlichting bijna 45.000 euro per jaar meer uitgaven dan nodig. Alles bij elkaar was de keuze voor de nieuwe led-verlichting dus snel gemaakt."

Duurzame energie
Het kantoorgebouw van Facilicom is voorzien van allerlei vernieuwende concepten op het gebied van facility management. Zo wordt gebruik gemaakt van irisscantechnologie voor toegangscontrole en is duurzame energie de maatstaf door warmte- en koudeopslag in de grond. Ook de twee bijzondere windmolens die goed zijn voor 10.000 kWh aan elektriciteit per jaar leveren een mooie bijdrage. Het Facilicom-gebouw behaalde eerder al als eerste private kantoorgebouw in Nederland een EPA A++ label. Dankzij al deze technieken zijn de exploitatiekosten van het hele pand zo'n 25 procent lager dan gangbaar, waar deze led-verlichting nog eens extra aan bijdraagt.