201330mei

inBalans geselecteerd voor PPS Gerechtsgebouw

201330mei

Het consortium inBalans b.v. i.o. is een van de drie partijen die door Rijksgebouwendienst is geselecteerd om deel te nemen aan de dialoogfase van het project PPS nieuwe huisvesting voor het gerechtsgebouw in Breda in opdracht van Raad voor de Rechtspraak en het Parket-Generaal.

De nieuwe huisvesting voor de rechterlijke organisatie Breda ligt binnen het door de gemeente Breda en NS Poort te ontwikkelen Stationskwartier. Het stationskwartier is aangemerkt als één van de nieuwe sleutelprojecten; Via Breda. In het sleutelproject staat een nieuwe OV-terminal centraal en met aansluiting op het internationale spoornetwerk voor hoge snelheidslijnen Rotterdam - Antwerpen.

De omvang van het nieuwe gebouw komt uit op circa 27.000 m² bruto vloeroppervlak exclusief een parkeervoorziening en terreininrichting. Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid tot een ontwikkeling van circa 35.000 m2 bruto vloeroppervlakte exclusief de parkeervoorziening.

In het eerste kwartaal van 2015 wordt verwacht de dialoogfase af te ronden. Het contract voor de nieuwbouw Gerechtsgebouw Breda wordt naar verwachting tweede kwartaal 2015 gesloten. Naast de drie aandeelhoudende partijen Facilicom Bedrijfsdiensten b.v., Macquarie Capital Group Limited en VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling zullen de volgende partijen hun kennis en diensten beschikbaar stellen aan het consortium: Hootsmans architectuurbureau, Architectenbureau Paul de Ruiter, Karres en Brands Landschapsarchitecten, Visser & Smit Bouw, AECOM, ARUP, Cauberg-Huygen, Halmos, Homij en Imtech.