Klas 3 - Veiligheid

Klas 3. Voor de veiligheid van het kind

Veiligheid op school

Iedereen heeft recht op een veilige werk- en leefomgeving. Ook, en misschien wel juíst, op school staat de veiligheid voorop. Daarom bieden we ondermeer EHBO trainingen aan voor kinderen en leraren. Zo weet iedereen wat er kan en moet gebeuren tijdens grote- en/of kleine calamiteiten. Wij leren kinderen bijvoorbeeld hoe zij moeten handelen als de juf onwel wordt, of wanneer een vriendje van het klimrek valt.

Digitale veiligheid

Maar veiligheid gaat verder dan dat. Digitale veiligheid wordt bijvoorbeeld steeds belangrijker in onze maatschappij. Denk aan de filmpjes waarin agressie wordt gebruikt en op internet verschijnen. Onze training toont de effecten van dergelijke ontwikkelingen en maken leerlingen weerbaarder voor de ongewenste effecten van cyberpesten.

Trainingen

Klas3 is een gecertificeerd bedrijf dat volledig bevoegd is om bovenstaande trainingen te geven. Met onze trainingen helpen wij u een hoger bewustzijn te creëren bij leerlingen, zodat zij weten hoe te handelen in geval van een ongeluk of calamiteit. Naast trainingen bieden wij ook oplossingen voor uw brand en beveiligingssystemen. Zo functioneren uw systemen altijd goed en voert u zonder zorgen uw kerntaak als bestuurder of leraar uit.
Veiligheidstrainingen worden alleen gegeven aan groep 6 t/m 8.