201429okt

Koningin Máxima opent PPS-project Facilicom

201429okt

Hare Majesteit Koningin Máxima opent op vrijdag 21 november Brede School Joure Zuid in Joure. De Brede school is één van de PPS-projecten waarbij het ontwerp, de bouw, het beheer en het onderhoud de komende 25 jaar vallen onder de verantwoordelijkheid van Facilicom.

Wat deze brede school zo uniek maakt, is de bijzondere combinatie van maatschappelijke functies die elkaar aanvullen en versterken. De school is meer dan een verzamelgebouw. Het is een plek die in het teken staat van talentontwikkeling en waar kinderen en andere gebruikers zich maximaal kunnen ontplooien en gebruik kunnen maken van elkaars faciliteiten en kennis. Koningin Máxima brengt een bezoek aan de school en zal samen met de kinderen de openingshandeling verrichten.

De Brede School Joure Zuid is een unieke samenwerking tussen twee basisscholen, de E.A. Borgerschool en de Twa Fjilden, centrum voor de kunsten It Toanhûs, kinderopvang, buitenschoolse opvang en peuterspeelzaal SKIK en welzijnsorganisatie Miks welzijn. De Brede School Joure Zuid is gerealiseerd dankzij financiering van en in samenwerking met de gemeente De Friese Meren.