201421nov

Koningin verricht openingshandeling Brede School

201421nov

Koningin Máxima heeft vrijdag de Brede School Joure Zuid geopend. Na de officiële opening, bekeek de koningin de school en sprak zij met vrijwilligers, medewerkers, ouders, en anderen die bij de realisatie van de school betrokken waren.

Op en om het plein van de nieuwe brede school was het vrijdagochtend al vroeg druk, schrijft de Leeuwarder Courant. Veel mensen hoopten een glimp op te vangen van de koningin, die rond elf uur arriveerde en ongeveer een uur bleef. Onderstaand ziet u de film van haar aankomst.

De school in de gemeente De Friese Meren is een samenwerking tussen twee basisscholen, een kinderopvangorganisatie, een welzijnsorganisatie en een centrum voor de kunsten. De school is meer dan een verzamelgebouw. Het is een plek die in het teken staat van talentontwikkeling en waar kinderen en andere gebruikers zich maximaal kunnen ontplooien en gebruik kunnen maken van elkaars faciliteiten en kennis.

Daarnaast vervult het gebouw met de hulp van vrijwilligers een centrale rol in de wijk, als ontmoetingscentrum voor jong en oud. 

De Brede school is één van de PPS-projecten waarbij het ontwerp, de bouw, het beheer en het onderhoud de komende 25 jaar vallen onder de verantwoordelijkheid van Facilicom.