2018 3okt

Nederlands Kampioenschap debatteren voor Trainees 2018

2018 3okt

Op vrijdag 7 december 2018 is het weer zo ver, dan strijden verschillende organisaties tegen elkaar tijdens het Nederlands Kampioenschap Debatteren voor Trainees. Het evenement vindt plaats op het hoofdkantoor in Schiedam en wordt georganiseerd door trainees van Facilicom Group in samenwerking met de debatacademie.

Aan dit kampioenschap zullen zowel onervaren, als ervaren debaters deelnemen. Het toernooi is ideaal voor trainees van verschillende organisaties om hun netwerk uit te breiden en ervaringen uit te wisselen. Maar bovenal om kennis te maken met de kunst van het debatteren.

Programma

Trainees van diverse organisaties zullen debatteren over een aantal stellingen. Op deze dag leren zij meerdere communicatiestijlen tegelijkertijd toe te passen, zoals helder en overtuigend spreken; kritisch luisteren; scherp argumenteren en krachtig weerleggen. In de middag worden de geleerde technieken in de praktijk gebracht. De winnende teams nemen het in Lagerhuisopstelling tegen elkaar op en strijden om de titel Nederlands Kampioen Debatteren voor Trainees. Een professionele jury kent punten toe, die uiteindelijk de winnaar van het kampioenschap bepalen. Aansluitend sluiten we gezamenlijk de dag af met een gezellige borrel.

Deelnemende partijen

Vorig jaar deden onder meer de volgende organisaties mee met het NK Debatteren: Manpower Group, Provinciehuis Groningen, ProRail, Rijkswaterstaat, CSU, Gemeente Amsterdam, Visser en Smit, TNO, Eneco, Hospitality Group, ABN AMRO, Vebego en Facilicom Group. Werk je bij een organisatie waar trainees werkzaam zijn of ben je zelf een trainee en wil je graag deelnemen? Kijk dan snel op http://nkdt.nl/ en meld je aan.

Informatie

Heb je vragen over het kampioenschap of wil je meer informatie over debatteren? Neem gerust contact op met de debatacademie via info@debatacademie.nl.