2019 7jun

Nieuwe rechtbank Amsterdam open tijdens Dag van de Bouw

2019 7jun

Altijd al eens willen zien hoe het werk op de bouw er van dichtbij uitziet? Dit is je kans. Op zaterdag 15 juni zetten ruim 140 bouwprojecten in heel Nederland de bouwhekken open. Ons PPS project Nieuwe rechtbank Amsterdam neemt deel en is gratis te bezoeken.

 

Momenteel werken hard aan de nieuwe rechtbank Amsterdam. Het gebouw wordt maar liefst 47.250 m2 groot. Op dit moment zie je de contouren van de  zittingszalen, de betonnen wanden en vloeren. We brengen de eerste gevelelementen aan. Jij kunt een uniek inkijkje krijgen in de ruwbouwfase. Je kunt al rondlopen in een deel van het gebouw. Medewerkers van Heijmans, Facilicom en KAAN architecten staan je graag te woord. En medewerkers van de Rechtspraak, vertellen hoe de rechtbank zal worden gebruikt, ondersteund met virtual reality beelden. Je kunt met de VR-bril zelf ervaren hoe de ruimte er uiteindelijk gaat uitzien.

 

Over het project

De nieuwe rechtbank wordt ontworpen, gerealiseerd en beheerd via een Publiek Private Samenwerking. Consortium NACH (New Amsterdam Court House) tekent voor ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en exploitatie. NACH is een samenwerking tussen Macquarie Capital, ABT, DVP en KAAN, Heijmans en Facilicom.

 

Meer informatie over de dag van de bouw: www.dagvandebouw.nl