2018 4sep

B30 open voor publiek tijdens open monumentendag

2018 4sep

open monumentendag

In 1987 werd in navolging van Frankrijk de Open Monumentendag in Nederland geïntroduceerd. Monumenten werden gratis voor het publiek opengesteld, om zo de publieke belangstelling voor monumenten en het draagvlak voor monumentenzorg te vergroten.

Aankomende zaterdag 8 september is het PPS Project B30, in het kader van de Open Monumentendag, van 10.00-16.00 uur geopend voor bezoekers.

Dit pand is een getransformeerd historisch gebouw in Den Haag aan de Bezuidenhoutseweg 30. Na ruim honderd jaar heeft het statige pand een nieuwe functie gekregen. Het gebouw is hiermee niet langer een hoofdzetel van een ministerie. Het is nu het kenniscentrum van de rijksoverheid geworden en biedt plaats aan het Centraal Plan Bureau, het Plan Bureau voor de Leefomgeving, het Sociaal en Cultureel Planbureau, de Autoriteit Persoonsgegevens en de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur.

Dit project is gerealiseerd door Facilicom in samenwerking met KAAN Architecten, Braaksma & Roos Architectenbureau, Deerns, Pieters Bouwtechniek, Rebel Group.

Meer informatie over het evenement en hoe deze locatie te bezoeken is, is te vinden via: https://www.openmonumentendag.nl/monument/den-haag-voormalig-ministerie-van-economische-zaken/

Benieuwd naar meer informatie over het pand? Bezoek dan onze website: https://facilicomsolutions.nl/pps-b30