201824jul

De eerste Facilicom Uitdaging zit erop!

201824jul

Ooit getwijfeld aan het talent van je collega’s om pannenkoeken te bakken? Heb je weleens gezien hoe collega’s met veel plezier een potje mens-erger-je-niet verliezen? Of weet je met hoeveel enthousiasme Facilicommers ouderen in een rolstoel voortduwen door de Apenheul? Als je - net als honderden medewerkers - deelnam aan de eerste Facilicom Uitdaging, heb je je hen ongetwijfeld van een andere kant kunnen leren kennen. Hartverwarmend was de interesse voor het eerste grootschalige initiatief van de Facilicom Foundation, tussen 18 en 29 juni.

De Facilicom Foundation kwam er vorig jaar als logisch uitvloeisel van onze nieuwe ‘why’. We doen veel bij Facilicom, we doen vooral veel verschillende dingen, maar er is ook één grote gemene deler. En dat is: iedereen een inspirerende omgeving bezorgen. Of het nu is om te leven, te werken, te wonen, te recreëren, te studeren of zorg te ontvangen. Zo’n omgeving waar je met plezier leeft lijkt vanzelfsprekend. Maar in de maatschappij van vandaag vallen er ook mensen buiten.

Sociale verantwoordelijkheid

Als familiebedrijf hebben we er geen moeite mee om onze sociale verantwoordelijkheid te nemen. Daarom kwam de Foundation er, bedoeld voor steun aan kwetsbare groepen in onze samenleving. Die kunnen rekenen op de Facilicom. Financieel, maar ook in de vorm van - bijvoorbeeld - de Facilicom Uitdaging.

Veel passie

Tussen maandag 18 en vrijdag 29 juni waren tal van medewerkers in touw voor het goede doel. Belangeloos, variërend van een paar uurtjes tot een hele dag. Met activiteiten die niets te maken hebben met hun eigenlijke werk, maar dat ze met veel passie uitvoerden.

  • Collega’s hielpen mee bij de nachtopvang van het Leger des Heils en duwden de rolstoelen van (dementerende) ouderen, dwars door de tuinen van Paleis Het Loo, de Apenheul of gewoon voor een rondje in de omgeving
  • We knapten een verwaarloosde tuin op en gaven een vervuild appartement een metamorfose, met fris geverfde wanden en een nieuwe laminaatvloer
  • We stonden om 5 uur ’s morgens op om aan de slag te gaan als interim-pannenkoekenbakkers in zorginstelling Philadelphia, we maakten muziek met ouderen in een woonzorgcentrum en we deden spelletjes in een zorgappartementencomplex

Vliegende start

Velen deelden hun enthousiasme later op social media, met hashtags als #fantastisch, #hierkomikgraagmijnbedvooruit en #topmiddag. Vooral dat enthousiasme was de beste vliegende start die de Facilicom Foundation maar kon krijgen. Want dit was alleen nog maar het begin. We gaan graag verder met bijzondere initiatieven om iedereen aan die inspirerende leefomgeving te helpen!