201831jul

Facilicom Group legt vraagstuk voor bij start ups Vodafone Challenge

201831jul

Een oplossing vinden voor slimme rolstoelen en luchthaven-caddy’s om zo passagiers met een beperkte mobiliteit snel en vooral comfortabel te vervoeren. Dat is het vraagstuk wat Ron Knaap, businessunit directeur AlarmServiceCentrale Trigion, namens Facilicom Group tijdens de kick-off van de IoT-challengeheeft gepresenteerd. Het IoT-challenge project, georganiseerd door Vodafone en The Next web, koppelt grote bedrijven die zoeken naar technologische oplossingen, aan startende ondernemers met frisse ideeën.

IoT-challenge

Tijdens de IoT-challenge waar Internet of Things (IoT) centaal staat, krijgen startende ondernemers de kans innoverende oplossingen te bedenken voor vraagstukken van verschillende corporate organisaties. Naast Facilicom Group hebben ook organisaties als Heinekende Efteling en Politie Nederland een vraagstuk “challenge” ingestuurd.

De komende maanden gaan de start-ups samen met Facilicom Group en de specialisten van Vodafone alle ideeën uitwerken. December 2018 wordt de oplossing gepresenteerd.

Internet of Things

Bij Internet of Things draait het volgens Vodafone niet alleen om things, maar vooral om mensen en de dingen die zij ermee doen. Of het nu gaat om slimmer en efficiënter werken, kosten besparen in je dagelijkse productie of een disruptief product lanceren.

Over The Next Web

The Next Web is een tech-mediabedrijf opgericht in 2006 en gelooft dat technologie de wereld een betere plek maakt. Ze gaan in gesprek met meer dan 10 miljoen tech-publiek op thenextweb.com, hebben een grote gemeenschap van snelgroeiende tech start-ups, een technische hub TQ en bouwden in de loop van de jaren één van Europa's grootste technische conferenties.

Bron: www.thenextweb.com