201816aug

Koning opent nieuwe gerechtsgebouw in Breda

201816aug

In de nieuwbouw aan de Stationslaan zijn drie organisaties gehuisvest: de rechtbank Zeeland-West-Brabant, het Arrondissementsparket Zeeland-West-Brabant (Openbaar Ministerie) en de Raad voor de Kinderbescherming. Het gebouw bevat onder meer 27 zittingszalen, kantoren en verschillende publieksruimtes. Aanleiding voor de nieuwbouw, die ruim twee jaar in beslag nam, was een sterke toename in het aantal rechtszaken.

Het thema van de officiële opening is 'Opvoeding van de jeugd in de rechtsstaat en de rol van de instituties hierbij'. De Koning woont een zitting bij die wordt nagespeeld door leerlingen uit de tweede klas van het Stedelijk Gymnasium uit Breda. Ook wordt hij rondgeleid door het gebouw en spreekt hij met gebruikers.

Sinds juni is het nieuwe gerechtsgebouw in Breda in gebruik. Op zaterdag 29 september is het gebouw van 10:00 – 16:00 uur geopend voor publiek.

Benieuwd naar meer informatie over het gerechtsgebouw in Breda? Bekijk dan onze website: https://facilicomsolutions.nl/pps-gerechtsgebouw-breda

pss in balans, gerechtsgebouw breda, opening