201825apr

Olivier Laméris versterkt directieteam Gom als operationeel directeur

201825apr

Met de stap naar een sectorspecifieke aanpak completeert Gom ook het directieteam. Sinds 23 april is Olivier Laméris als directeur Operations aan de slag bij het schoonmaakbedrijf, onderdeel van Facilicom Group. Het is een opmerkelijke carrièreswitch voor Laméris, die tot voor kort vooral commerciële functies bekleedde bij bierbrouwerijen. ‘We zien dat er binnen de operatie veel ruimte ligt voor een meer commerciële invulling’, geeft algemeen directeur Albert van der Meulen van Gom als motivatie.

Olivier Laméris, directeur Operations
Olivier Laméris, directeur Operations

Sinds begin dit jaar is Gom niet langer meer in districten maar in sectoren georganiseerd. Die nieuwe indeling maakt het mogelijk beter in te spelen op specifieke wensen in een snel veranderd facilitair werkveld. Het is aan Olivier Laméris om als nieuwe directeur Operations die transitie verder te versnellen. ‘Als organisatie willen we meer inspelen op toekomstige behoeftes en kansen in de markt en ons innovatief vermogen in de markt versterken. Een van mijn aandachtsgebieden wordt het bieden van verdergaande klantgerichtheid. Dat sluit goed aan op mijn ervaring’, wijst Laméris op de voorgaande functies op zijn cv.

Commerciële managementfuncties

Bij bierbrouwerijen Grolsch, Palm en Bavaria vervulde Laméris (45) commerciële managementfuncties. Ook was hij nauw betrokken bij organisatieveranderingen. De stap van bierbrouwerij naar schoonmaakbedrijf ligt daarmee meer voor de hand dan die op het eerste gezicht lijkt, constateert algemeen directeur Albert van der Meulen van Gom.

 
‘Je ziet commercie en operatie steeds meer met elkaar verweven raken. Het gaat niet alleen meer om schoonmaakdiensten leveren. Klantrelaties en klantbehoeften veranderen. Het gaat vooral om het op een hoger plan brengen van de klanttevredenheid. Met zijn ervaring kan Olivier een grote bijdrage leveren aan het ontwikkelen van nieuwe concepten en methodieken.’
 
Als operationeel directeur is Olivier Laméris sinds 23 april eindverantwoordelijk voor de business units Offices, Onderwijs, Zorg, Specialistische Reiniging en Hospitality. Ook gaat hij deel uitmaken van het directieteam van Gom.