201719apr

Opening B30 door Koning Willem-Alexander

201719apr

Koning Willem-Alexander (l) voegt het laatste stukje toe van het beeldmerk van de bewoners van B30 Foto Fred Ernst
Koning Willem-Alexander (l) voegt het laatste stukje toe van het beeldmerk van de bewoners van B30 Foto Fred Ernst

Zijne Majesteit de Koning heeft op woensdag 19 april het gebouw ‘B30’ in Den Haag officieel geopend. Aan de Bezuidenhoutseweg 30 zijn na een grondige renovatie nu vijf organisaties gevestigd: het Centraal Planbureau (CPB), het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) en de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Opening en rondleiding

Filosoof professor Bas Haring ging in een toespraak in op het belang voor organisaties die werken op het raakvlak tussen wetenschap, beleid en maatschappij om aansprekende verhalen te vertellen. De openingshandeling van Zijne Majesteit de Koning symboliseerde de samenwerking tussen de vijf gebruikers van B30. Na het officiële deel in het Atrium kreeg de Koning een rondleiding door het gebouw, waarbij hij op elke verdieping met enkele medewerkers sprak.

Rijksmonument

Het gebouw B30 stamt uit het begin van de 20e eeuw en is een rijksmonument. Het rijkspand is decennialang het onderkomen geweest van het Ministerie van Economische Zaken. B30 is de afgelopen jaren door Facilicom gerenoveerd en dient nu als huisvesting voor de vijf organisaties.

Bekijk hier de foto's van de officiele opening van B30