Bestuur

Facilicom is een zelfstandige familieonderneming zonder externe vermogensverschaffers, bestuurd door het Algemeen Bestuur. Hierin zijn onze aandeelhouders vertegenwoordigd. Van de zeven leden zijn vier leden niet-uitvoerend (non-executive) en drie leden uitvoerend (executive). Hans Gennissen is voorzitter Algemeen Bestuur.

Concern Directieteam

Het Concern Directieteam leidt het bedrijf en bestaat uit Geert van de Laar (CEO), Martine Geurts en Jan Lensveld.

Hieronder stellen we de bestuurders van Facilicom kort voor.

Hans Gennissen – Voorzitter Algemeen Bestuur

Drs. Hans Gennissen (1960) is Voorzitter Algemeen Bestuur van Facilicom Group. Gennissen heeft aan de wieg gestaan van het multi-servicesconcept waarmee de onderneming met al zijn facilitaire divisies zich in de markt onderscheidt. Dankzij een goede balans tussen een integrale benadering en specialisatie van de verschillende divisies, is Facilicom uitgegroeid tot de toonaangevende facilitaire dienstverlener van vandaag. De ervaring van Gennissen bij Facilicom, toen nog Gom geheten, begon al tijdens zijn studie bedrijfseconomie. Na zijn afstuderen kreeg hij de opdracht het overgenomen bedrijf Breijer Bouw en Installatie te integreren in het concern, en bouwde Breijer uit van een lokaal onderhoudsbedrijf tot een all-round bouw- en installatiebedrijf met vestigingen in de hele Randstad.

In 1991 is hij benoemd tot adjunct algemeen directeur van Facilicom Group. Gennissen was van 2001 tot 2016 eindverantwoordelijk bij Facilicom. Hans Gennissen is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Rotterdam.

Geert van de Laar - CEO

Geert van de Laar (1959) is CEO van Facilicom Group. Van de Laar volgde aan de Maastrichtse Hoge Hotelschool de opleiding 'instellingenmanagement'. In 1981 begon hij zijn loopbaan bij de Hodon-groep als managementtrainee schoonmaak. Gedurende drie jaar was hij verantwoordelijk voor een aantal grote schoonmaakprojecten in Amsterdam.

In 1984 werd hij hoofd civiele zaken van het Bergwegziekenhuis in Rotterdam. Als opdrachtgever was hij verantwoordelijk voor de outsourcing van de schoonmaak, beveiliging en bij de privatisering van de ziekenhuiswasserij. In 1989 maakte hij de overstap naar Facilicom Group.

Tot 1995 was hij districtsdirecteur in het district Zuid Nederland, verantwoordelijk voor alle servicediensten van het bedrijf. In 1996 werd Van de Laar benoemd als operationeel directeur bij het hoofdkantoor in Schiedam. Daarna werd hij algemeen directeur voor de schoonmaakdivisie in Nederland. In 2005 volgde de overstap naar Trigion. Waar hij tot zijn overstap, naar de concerndirectie van Facilicom in 2011, als algemeen directeur werkzaam was.

Sinds1 juli 2016 bekleedt Geert van de Laar de functie van CEO van Facilicom Group. Geert van de Laar woont samen in Zwijndrecht.

Martine Geurts – Vice voorzitter Algemeen Bestuur en Vice CEO Facilicom Group

Drs. Martine Geurts (1962) is vice voorzitter van het Algemeen Bestuur en vice CEO van Facilicom. Na haar studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en een functie bij Arthur Andersen kwam Martine Geurts in 1988 in dienst van Facilicom Group (toen nog Gom Bedrijfsdiensten geheten). Ze werd verantwoordelijk voor het standaardiseren van de bedrijfsprocessen en daarbij het invoeren van kwaliteitssystemen bij de divisies. Hierna gaf zij leiding aan het Shared Services Center van Facilicom Group.

In 2004 is ze aangesteld als vice CEO. Haar belangrijkste aandachtsgebieden zijn het P&O- en MVO-beleid en de effectieve organisatie van de ondersteunende processen, zoals het shared service center. Martine vertegenwoordigt samen met haar broer de aandeelhouders in het bestuur van de onderneming. Martine Geurts is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Rotterdam.

Jan Lensveld - CFO Facilicom Group

Jan Lensveld (1959) is CFO van Facilicom Group. Lensveld studeerde economie in Zwitserland aan de Universität St. Gallen-Hochschule für Wirtschafts- Rechts- und Sozialwissenschaften. 

Na zijn studie begon Jan Lensveld in 1984 zijn carrière bij Vendex International met de Hogere Kader Opleiding. In 1986 trad hij in dienst bij Doedijns Groep, eerst als controller, later als financieel directeur. Aan het begin van dit dienstverband volgde hij ook de HOFAM opleiding tot qualified controller.

In 1996 maakte hij de overstap naar Geodis en bekleedde daar de functie van financieel directeur. Twee jaar later begon hij bij Facilicom Group als concerncontroller, later als CFO. Jan Lensveld heeft drie kinderen en woont met zijn vrouw in Rotterdam.

Walter Geurts – Lid Algemeen Bestuur

Drs. Walter Geurts (1958) is niet-uitvoerend lid van het Algemeen Bestuur. Na zijn studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam vervulde Walter verschillende functies bij Facilicom Group, vooral op het gebied van commercie en overnames. Momenteel is hij als niet-uitvoerend bestuurslid betrokken bij deelnemingen en strategische zaken binnen het bedrijf.

Samen met zijn zus vertegenwoordigt Walter de aandeelhouders in het bestuur. Walter is getrouwd, heeft 2 kinderen en woont in Rockanje.

Edo van den Assem – Lid Algemeen Bestuur

Ir. Edo van den Assem (1949) is niet uitvoerend lid van het Algemeen Bestuur. Hij studeerde aan de Technische Universiteit Eindhoven (TUE). Hij heeft directiefuncties vervuld bij onder andere Fokker, Alcatel en Daf Trucks. Hij is CEO geweest van GTI NV en TBI Holdings BV en kent dus de bouw- en installatiewereld goed. Momenteel heeft hij non-executive functies bij onder andere MCB International BV, TBI Holdings BV en ENECO NV.

Edo heeft 3 kinderen en woont samen met zijn vrouw in Waalre.

Ab Pasman – Lid Algemeen Bestuur

Drs. Ab Pasman (1950) is niet-uitvoerend lid van het Algemeen Bestuur. Hij heeft na zijn studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit carrière gemaakt bij Philips, waar hij zware functies heeft vervuld op het gebied van marketing en general management. Vervolgens is hij voorzitter van de Raad Van Bestuur geweest van het beursgenoteerde Grolsch totdat dit bedrijf werd overgenomen door SAB Miller. Als non-executive heeft de heer Pasman onder andere functies bij Accell Group NV, Berenschot en Westland Kaaspecialiteiten BV (ook een grote familieonderneming).

 Ab heeft 2 kinderen en woont samen met zijn echtgenote in Almelo.

Directieraad

De divisiedirecteuren zijn nauw betrokken bij het strategisch beleid van Facilicom Group. Samen met de concerndirectie vormen zij de directieraad. Iedere divisiedirecteur is verantwoordelijk voor een divisie-overstijgend thema en ontwikkelt beleid hierop.