2017 5okt

PPS Westluidense poort Tiel geopend

2017 5okt

Op 28 augustus is de exploitatieperiode van het PPS project de Westluidense poort Tiel gestart.

Na de gunning van dit project in 2013 is VolkerWessels in het voorjaar van 2014 in samenwerking met Facilicom Group, De Zwarte Hond, Peutz, Pieters Bouwtechniek en Techniplan begonnen aan de realisatie van dit gebouw. Het consortium bestond verder uit Stam + De Koning, Van Hattum en Blankevoort, Homij Technische Installaties en Gebr. Van Kessel.

Cultureel centrum van Tiel en omgeving

De Westluidensepoort is een centrale plek in de stad Tiel tussen de oude binnenstad, de buitenstad en de rivier de Waal. Het gebouw met ondergrondse stadsparkeergarage wordt het centrum voor muziek, dans, beeldende kunst, literatuur en informatie binnen Tiel en omgeving.

Het cultuurcluster genaamd Zinder kent de volgende gebruikers:
- De Bibliotheek;
- De Plantage;
- Centrum voor de kunstenexpositieruimte ’t Klooster;
- Poppodium Twentietoe.

Dienstverlening

De komende 25 jaar zorgt Facilicom voor de facilitaire dienstverlening in het cultuurcentrum en de ondergelegen parkeergarage. Dit doen wij onder andere met ondersteuning van Facilicom-bedrijven Gom en Gom Specialistische Reiniging voor het schoonmaakonderhoud. 

Officiele opening

Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdagmiddag 26 oktober cultureelcentrum Zinder. Tijdens een rondleiding door het gebouw bezoekt Koningin Máxima onder andere een balletles, een repetitie van het jeugdorkest en het atelier waar leerlingen werken aan een kunstwerk.