Prorest op een slimme manier succesvol bij ABN AMRO

Prorest groeit sterk, ook op eigen kracht. Het bedrijf wist op een slimme manier het belangrijke contract met ABN AMRO gegund te krijgen. Om dat te realiseren sloeg Prorest de handen ineen met de andere cateraar bij de bank, OSP. Een samenwerking die uniek is in de cateringwereld.

Op 1 januari 2008 nam Prorest in één keer alle restaurants over bij ABN AMRO-locaties met minder dan 800 medewerkers. Enkele grote restaurants gingen naar aanbieder OSP. In 2012 werd het contract opnieuw aanbesteed. Alle grote cateraars waren zeer geïnteresseerd in beide percelen. Doordat OSP en Prorest de handen ineen sloegen, konden ze een economisch zeer sterk voorstel doen. Beide bedrijven houden in het nieuwe contract hun locaties. Er hoeven dus geen mensen te worden overgenomen, er komt geen onrust bij de gedetacheerden van ABN AMRO en de restaurants hoeven niet helemaal opnieuw te worden ingericht. Investeringen, kennis en ervaring blijven zo behouden.

Door samen te werken waren OSP en Prorest in staat om een geheel nieuw restaurantconcept te ontwikkelen: 'rOsa's'. Een concept dat optimaal tegemoetkomt aan de soms vergaande wensen van ABN AMRO. Zo wil de bank dat maar liefst 70 procent van het assortiment duurzaam is, en dat daarvan een kwart binnen een straal van 162 km is geproduceerd. Ook stuurt de bank op een nog hogere gasttevredenheid. Dat moet voortkomen uit het concept, maar ook uit een leuk extra: een speciale food-app die Prorest en OSP gaan ontwikkelen voor alle medewerkers van ABN AMRO. Het nieuwe contract gaat voorjaar 2013 in en betreft vier restaurants voor OSP en elf restaurants voor Prorest.